Razočarani Edinson Kavani
Razočarani Edinson Kavani

Ima dana kad ni okean ne možeš da pogodiš: Urugvajci nisu baksuzi, to su hodajuće nesreće! Suarez tragičar, Peru bez igre do polufinala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.06.19. | 23:25

Moglo je da bude i 5:0

U fudbalu ne pobedi uvek bolji, kaže stara sportska izreka večeras otelotvorena poslednjem četvrtfinalnom meču  na Kopa Americi. U Salvadoru je Urugvaj imao više od igre, imao je šansi da pobedi i sa 5:0, ali je protiv sebe imao neku nevidljivu silu koja je prosto vukla Peruance ka trijumfu. Dva neverovatna zicera promašili su Urusi, tri puta im je na VAR signalizaciju gol poništen zbog ofsajda, da bi na kraju Luis Suarez preuzeo na svoja leđa ulogu tragičara i promašajem u prvoj seriji penal ruleta prokrčio Peruancima put do pobede od 5:4.

Nezaslužene, razočaravajuće za neutralnog ljubitelja fudbala, ali ako postoji “onaj gore“ večeras se dobro zabavio na račun Urusa. Jer prosto je neverovatno kako Urugvaj u regularnih 90 minuta nije slavio sa bar dva do tri gola razlike. Kao da su se svi fudbalski bogovi sveta urotili protiv Urusa. Nije to golman Pedro David Galese začarao peruanski gol. Nije, jer ni Merlin nije toliki čarobnjak. Ovo je bilo nešto još više od toga. Kao da je udruženje vračeva iz Lime bacilo nekakakv “džudžu“ na urugvajske napadače.

Izabrane vesti

Najavio je sve to redak promašaj Edinsona Kavanija iz 24. minuta kada je velemajstor iz Pari Sen Žermena volejom sa šest metara raspalio preko gola. Nisu Urugvajci verovatno ni mogli da pretpostave da je to bio samo početak.

Doduše, prvi zbog ofsajda poništeni gol Urusa, preciznije Danijela De Araskaete, dao se i videti. Nahitan Nandez je bio u nedozvoljenoj poziciji pre centaršuta i tu je sve OK. U stvari, OK su i druge dve situacije, ali tu su milimetri odlučivali i terali urugvajske navijače da skaču jedan po drugome dok čupaju kosu i psuju svakog sveca kog su se dosetili. Prvo gol Kavanija, pa zatim i Luisa Suareza. Uz slavljenički trk ka tribini samo da bi na kraju kamera prikazivala jednog, pa drugog kako tužnim očima preko ramena gledaju u sudiju. U toj brzini nemoguće je bilo sa sigurnošću reći jesu li to ili ne ofsajd pozicije, ali i pre no što bi abitri pregledali video materijal Urusi su znali – večeras im nije bilo suđeno. Osetio je to i Dijego Godin, nešto nalik Kavaniju tukao je preko gola sa pet ili šest metara.

I kako to obično biva u takvim situacijama stigla je kazna. Peru, koji u Salvadoru nije pokazao ama baš ništa, dočekao je da se o polufinalu odlučuje penal ruletom. Lutrija, a ne kvalitet. S obzirom na sve viđeno to je jedino i moglo da pogura Peruance do mesta među četiri najbolja u Južnoj Americi.

Već u prvoj seriji Luis Suarez – možda i najmsrtonosniji centarfor planete – užasno šutira pravo u Galesea. Strašno loš šut. Paulo Gerero pogađa. Srčani mišić Urusa se zgrčio, gori koliko boli. Već tada su znali – nije ovo bilo njihovo veče. Fernando Muslera je odličan golman, previše kratak za jedanaeterce. Nekoliko puta je čitao Peruance – uzalud. Svih pet udaraca završila su u njegovoj mreži i Peru je otišao u polufinale u kome ga čeka Čile. Na vrlo sličan način se provukao do tamo.

KOPA AMERIKA

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara