Inijesta potvrdio novi klub: Stopama Mazinja, Laudrupa, Mbome, Ilhana…

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.05.18. | 22:25

Španac će inkasirati 75.000.000 evra, a prodaće im i svoje vino…

Da ne postoje neki bogati ludaci spremni da ulože toliki novac u fudbal, Andres Inijesta bi verovatno još godinu, dve ili tri nosio dres Barselone, a onda i zavšrio karijeru u klubu svog života. Ali postoje ponude koje se ne odbijaju i zato će jedan od najvećih evropskih igrača svih vremena završiti karijeru u dalekom Japanu.

Inijesta je večeras potvrdio ono što se znalo od 7. maja: potpisao je za japanski Visel Kobe!

Izabrane vesti

Don Andres je večeras na društvenim mrežama podelio sliku sa Hirošijem Mikitamijem, vlasnikom kompanije Rakuten i pomenutog japanskog kluba. Mikitami je blizak prijatelj Đerara Pikea i tako je došlo do generalnog sponzorstva Rakutena u Barseloni, a tako je i Inijesta dobio ponudu koja se ne odbija. Inijesta je bio na ivici transfera u Kinu, ali se posle Mikitamijeve posete El Klasiku pre nekoliko nedelja sve promenilo. Pike je spojio dvojicu prijatelja i postignut je dogovor.

Inijesta će na ime trogodišnjeg ugovora u Japanu zarađivati 25.000.000 evra po sezoni. Neto! Plus je uspeo da sklopi i posao oko prodaje svog vina iz vinarije “Bodegas Inijesta” u Japanu. Takođe, biće nosilac velikog Barseloninog projekta otvaranja ispostave La Masije u Japanu.  A u klubu ga čeka još jedno skupo plaćeno i zvučno ime - Luaks Podolski.

Inače, za Kobe su ranije od poznatijih imena igrali Mazinjo, Patrik Mboma, Ilhan Manšiz, a tamo je karijeru završio i legendarni Mihael Laudrup.


tagovi

Andres InijestaVisel Kobe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara