"Zoran Banković u društvu Dragan Džajića"
"Zoran Banković u društvu Dragan Džajića"

Ironija Zorana Bankovića: Mončev i Masta su legende, a ja uništitelj! Opljačkao sam Radnički

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.17. | 10:06

Emotivna ispovest bivšeg predsednika kluba sa Čaira posle sudskog odbijanja žalbe da mu se vrati 10.000.000 dinara

Zoran Banković u društvu Dragan DžajićaBio je legendarni fudbaler Radničkog,,kad je ovaj klub još nešto predstavljao  u ondašnjoj Jugoslaviji. Potom njegov predsednik, kad je pokušavao da ga vrati iz Prve u Superligu Srbije i u tome uspeo. Na kraju, doživeo je Zoran Banković da ga na Čairu tretiraju kao „kvarišu“, čoveka zbog kojeg su Nišlije zapale u velike dugove.

U emotivnoj ispovesti Sportskom žurnalu, bivši defanzivac i rukovodilac, odavao je utisak čoveka kome je svega preko glave.
Izvinjavam se svim Nišlijama, najveći sam lopov u istoriji Radničkog! Pokrao sam i uništio moj najvoljeniji klub, doveo sam ga na stub srama i gašenja. Eto, to je bila misija Zorana Banovića na Čairu, ništa više. Uspeo sam da ogolim i opljačkam klub“, ironično je za Žurnal govorio Banković.

Izabrane vesti

Fudbaleri RadničkogPovod za ovakvu reakciju je odluka Apelacionog suda u Nišu koji je, kao neosnovan, odbacio njegov zahtev za naplatu duga u vrednosti od 9.960.418 dinara, zajedno sa kamatama.
Zvali su me prijatelji sa svih strana, bezbroj novinara, da prokomentarišem saopštenje kluba, u kojem je navedeno da sam izgubio pravo na skoro 10.000.000 dinara. Verujte, zaplakao bih od muke! Ne zbog novca, platiću i troškove spora od 1.000.000 dinara, već što sam doživeo da neko, posle svega što sam uradio i dao Radničkom, ljaga moje ime. To je nečuveno, sramota kakvu nisam doživeo“.

--->>> BOMBA: Volkov u Radničkom!
--->>> Tužna sudbina Reala sa Nišave: Radnički pred bankrotom
--->>> Kako se rešava kriza u Radničkom: Popara oprostio ceo, a Arsić pola duga! Sportski direktor neće pola plate

U međuvremenu, rukovođenje radničkom preuzeli su novi ljudi. U predsedničku fotelju seo je Ivica Tončev, direktor kluba je postao Rade Basta i reklo bi se da na njih, iako im ne pominje imena, cilja Zoran Banković dok govori o tonu u kome je sročeno nedavno saopštenje za javnost.
Presudu nisam ni dobio, ali meni je već sada grupa legendi Radničkog presudila. Neki Mončev i Masta, neka izvinu što ih ne znam iz fudbalskog sveta, jer sam igrao negde daleko, u Sloveniji, Aziji, nikad nisam čuo za njih. Voljenom Radničkom želim sve najbolje, da napokon izađe u Evropu, obezbedi mesto iza Zvezde i Partizana, gde mu je i mesto. I još jednom mu se javno izvinjavam za sve godine i novac uložen u njega“.

Tribine stadiona ČairUz napomenu da je do ove presude dovela „njegova greška što nije napravio ugovor o pozajmici“, Banković, tvrdio da je dao više novca nego što je potraživao na ime tužbe.
Zoran Banković je dao mnogo više svojoj fudbalskoj ljubavi nego što se navodi u toj presudi. Prema grubim proračunima, skoro pet puta više, preko 40.000.000 dinara. Neka ti članovi novokopmonovane uprave, klupske legende, koje niko iz fudbala ne zna, pitaju sve Nišlije, najvernije navijače, „obične” pristalice Radničkog, fudbalere, trenere, šta je i koliko moja malenkost dala klubu. Izneću vam samo moje skromno mišljenje, ako nekoga uopšte interesuje – jedini sam predsednik Radničkog, koji je odvajao od dece i porodice da bi davao novac klubu. Niko to, ko zna koliko, poslednjih godina nije ni pomišljao“, dodao je Zoran Banković, između ostalog, za Sportski žurnal.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Zoran BankovićSuperligaSrbijaRadnički NišIvica Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara