Ivobi za kraj i 38.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.08.19. | 22:33

Everton zatvorio pijacu u Engleskoj...

Pomalo neočekivano, letnju pijacu u Engleskoj zatvorio je Aleks Ivobi. Možda nije "jako" ime kao nekih ranijih godina, do poslednjeg trenutka uglavnom smo čekali neke veće zvezde, ali činjenica da je Everton za njega iskeširao 35.000.000 funti (iliti blizu 40.000.000 evra), svakako ga svrstava među najveće poslove ovog leta na Ostrvu. 

Aleks Ivobi bio je značajna karika u sistemu Unaija Emerija protekle sezone. Odigrao je preko 50 utakmica i imao učinak od šest golova i devet asistencija. Otuda i malo iznenađenje da su ga se Tobdžije tako lako odrekle. Očito da igrač nije želeo da bude alternativa Nikoli Pepeu i Arsenal nije imao kud - morao je da se reši nezadovoljnog Nigerijca. 

Izabrane vesti

Aleks Ivobi ima tek 23 godine, a mnogo iskustva u Premijer ligi i Evropi. Karamelama bi ovaj transfer i te kako mogao da se isplati u budućnosti...
"Aleks je bio jedna od naših glavnih meta ovog leta. Fantastična je stvar što smo uspeli da ga dovedemo. Vešt je napadač, brz, neugodan za čuvanje. Mnogo će nam doneti. Bilo nam  je važno da pored Ričarlisona, Bernarda i Tea Volkota dobijemo još jednu opciju u navali. Ivobi se savršeno uklapa u profil igrača za kojim smo tragali", kazao je večeras menadžer tima sa Gudisona Marko Silva.  

Aleks Ivobi potpisao je na pet godina sa Evertonom. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara