Izgleda da je gotovo: Vujadin Savić u Trabzonu, Zvezdi 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.12.18. | 16:03

Ugovor na tri godine

Još detalji dele Nenada Krstičića od transfera u AEK, a posle njega bi Crvenu zvezdu trebalo da napusti još jedan od stubova tima u prethodnih godinu i po dana.

Kako MOZZART Sport saznaje, transfer Vujadina Savića u turski Trabzon bi trebalo da bude realizovan u narednih nekoliko dana. Turski klub je ponudio obeštećenje od 1.000.000 evra za kapitena Zvezde, a njemu ugovor na tri godine vredan minimum 1.500.000 evra bez bonusa.

Izabrane vesti

To su uslovi koje ni Savić, ni Crvena zvezda u ovoj situaciji ne mogu da odbiju. Komandant Zvezdine odbrane je u poslednjoj godini ugovora što znači da bi na leto mogao da ode sa stadiona Rajko Mitić za džabe. U Zvezdi zarađuje oko 200.000 evra po sezoni, pa je jasno da je sa obale Crnog mora stigla ponuda koja se ne odbija.

Savić se vratio u Crvenu zvezdu pre godinu po dana iz Šerifa kao slobodan igrač i odigrao najboljih godinu i po dana u karijeri. Pogotovo je u evropskim mečevima imao neka sjajna izdanja. Ipak, minule polusezone je zbog čestih povreda igrao manje. Posle kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem je odigrao svaki meč, krenuli su problemi sa sitnijim povredama. Tako je Savić u Ligi šampiona, Superligi i Kupu Srbije odigrao devet utakmica, a 20 je propustio jer je bio povređen ili nedovoljno spreman.  

Trabzon se nedavno našao o potrazi za štoperom pošto je raskinuo ugovor sa Mustafom Akbašom koji je bio treći štoper tima. Trener Unal Karaman je od uprave tražio Savića i preko posrednika je dobio pozitivan odgovor da je srpski defanzivac zainteresovan za selidbu na obale Crnog mora. Saviću je dostavljena ponuda za koju je dao saglasnost, a kako se Crvena zvezda nije oglasila sa boljim uslovima za produžetak saradnje, scenario rastanka je neminovan.

Nije zanermaljivo ni što će crveno-beli na ime obeštećenja za igrača kojem ističe ugovor, inkasirati oko 1.000.000 evra.  A već su doveli zamenu u vidu Nemanje Milunovića iz BATE Borisova koji je stigao kao slobodan igrač za godišnju zaradu od 400.000 evra.

Prema saznanjima MOZZART Sport, u Trabzonu očekuju da se transfer Savića realizuje u narednih nekoliko dana. Inače, Trabzon se u poslednje vreme nalazi u sjajnoj formi i deli drugu poziciju na tabeli sa Galatasarajem, Malatijom i Kasimpašom.  

(FOTO: Star sport)


tagovi

Vujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara