Jaka provera za Barsu na Saitami

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 11:06

Valverdeova ekipa na startu priprema igra protiv Čelsija u Japanu

Vreme je da motore upali i slavna Barselona. Fudbaleri kluba iz Katalonije otputovali su u Japan gde će u narednih sedam dana igrati na Rakuten Kupu zajedno sa Visel Kobeom i već pomenutim Čelsijem.

Plavci su već odigrali tri pripremne utakmice i za sada imaju polovičan učinak od jedne pobede, jednog nerešenog ishoda i jednog poraza. Nakon uvodnog remija protiv irskog Bohemijansa, delovalo je da su stvari došle na svoje nakon pobede protiv Sent Patrika, ali je potom usledio veoma neugodan poraz od japanskog Kavasakija. Zbog toga, Frenk Lampard ne može nikako da bude zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača u dosadašnjem delu priprema.

Izabrane vesti

Biće ovo drugi put da se Barselona i Čelsi sastaju u prijateljskoj utakmici. Prethodni put to se desilo 2015. godine tokom turneje po SAD-u u okviru Internacionalnom Kupu šampiona. Taj meč završio se rezultatom 2:2, a Čelsi je na kraju proslavio pobedu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U zvaničnim mečevima, dva tima su se sastala čak 15 puta, a poslednji susret zbio se pre godinu i po dana u okviru osmine finala Lige šampiona. Barsa je prošla dalje ukupnom pobedom od 4:1, nakon remija na Stamford Bridžu u prvom susretu, 1:1.

Barselonu nakon ovog meča očekuje i susret sa njenim bivšim igračima, Andresom Inijestom, Davidom Viljom i Serđijem Samperom, koji trenutno nastupaju za Visel Kobe koji se takmiči u J-Ligi. Blaugrana će nakon toga odigrati meč protiv Arsenala, kao i dva duela protiv italijanskog Napolija.

Naravno, kada igraju Barselona i Čelsi, ne možemo, a da ne pomenemo Pedra Rodrigeza. Sjajni fudbaler je čak 11 godina proveo u dresu Barselone, a Blaugranu je napustio nakon 321 utakmice, 99 postignutih golova i 62 podeljene asistencije. Osvojio je tri trofeja u Ligi šampiona, pet titula u nacionalnom prvenstvu, tri Kupa Kralja, šest pehara u španskom Superkupu, tri evropska Superkupa i dva klupska Svetska prvenstva. Postao je prvi igrač koji je postigao golove u svih šest takmičenja u kojima je nastupao, 2009. godine. Leo Mesi je uspeo da izjednači ovaj rekord dve godine kasnije.

Videćemo da li će Valverde šansu dati i novim pojačanjima koja su u klub pristigla u dosadašnjem delu prelaznog roka - Netu, de Jongu i Grizmanu. Stučnjak na raspolaganju ima i devet fudbalera iz mlade fudbalske škole i moći će da pruži priliku i nekom od njih.

Susret između Barselone i Čelsija biće odigran na stadionu „Saitama 2002“ na kojem je odigrano polufinale Svetskog prvenstva između Brazila i Turske pre 17 godina.

PRIJATELJSKA UTAKMICA - RAKUTEN KUP

Utorak
12.30: (2,05) Barselona (3,70) Čelsi (2,80)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara