Jeste se malo ubucio, ali Azar je majstor - Real isprobao novu formaciju, Jović ušao s klupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 20:53

Zinedin Zidan probao opciju sa tri igrača u poslednjoj liniji

Jeste se Eden Azar pojavio na pripremama Real Madrida sa sedam kilograma viška, jesu se pojavili mnogi kritičari, ali je večeras u prijateljskom meču protiv Salcburga pokazao kakav je majstor u pobedi Kraljevskog kluba od 1:0 (1:0).

Bilo je važno Realu da dobije ovaj duel posle šarenih rezultata tokom priprema i pojavljenih sumnji, a Azar je barem one što se nalaze oko njega rasterao bez problema već u 19. minutu.

Izabrane vesti

Istrčao je kontru, ušao sa leve strane u sredinu, a onda sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u mrežu i otvorio račun u belom kraljevskom dresu. Fantastičan šut i gol. Čisto da smiri i sebe i Zinedina Zidana i navijače i one koji su ga kritikovali što se malo "ubucio" tokom leta.

Ovo je bio gol u stilu igrača koji košta 100.000.000.

Zinedin Zidan je spremao ovu utakmicu sa ciljem da što više ubaci Azara u igru kako bi ga što pre doveo u ulogu vođe tima. Zato je krenuo sa trojicom pozadi u odbrani, a tu trojku su činili Varan, Ramos i Militao. Ispred su dejstvovali Karvahal, Kazemiro, Kros i Marselo, potom su sledili Azar i Isko, a u samom špicu je bio Benzema. Naš Luka Jović bio je na klupi, a u igru je ušao u 61. minutu umesto Azara.

Ideja Zidana je da Belgijanac dobije ulogu plejmejkera, odnosno "lutajućeg" pakera, koji bi imao potpunu slobodu kretanja. I kod ovog gola se ispostavilo da je taj prostor iskoristio ne da pakuje, već da trese mrežu.

Luka Jović je bio na terenu oko pola sata, ali za to vreme nije uspeo da postigne gol niti da upiše asistenciju. On se polako vraća posle povrede, a teče period navikavanja na veliki klub kakav je Real Madrid.

Imao je veliku šansu u 84. minutu, kada je šutirao levom nogom, ali je golman Salcburga uspeo da odbrani i spreči Luku da postigne prvenac. Imao je još jednu situaciju gde je mogao da pripreti, ali nije uspeo do gola. Šteta...

Već za deset dana zakazan je početak Primere, a Kraljevski klub odmah ima neugodno gostovanje - stadion Balaidos, Vigo.

REAL MADRID (3-4-2-1): Kurtoa - Varan, Ramos, Militao - Karvahal, Kazemiro, Kros, Marselo - Azar (od 61. Jović), Isko - Benzema

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara