Još jedan sastanak u Humskoj - Đukić i Vučelić: Predsedniče, izvinite, žao mi je

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.05.18. | 17:58

Aktuelni trener Partizana nastavlja posao

Tresla se Humska, rodilo se - izvinjenje! Izgleda da Miroslav Đukić i definitivno ostaje šef stručnog štaba Partizana.

Ono što je nagovešteno posle sednice Upravnog odbora u ponedeljak dobilo je nastavak na današnjem sastanku Odbora za hitna pitanja osvajača Kupa Srbije, na kome se, osim članova rukodostva, pojavio i trener, sa prvim saradnikom Goranom Pandurovićem i tom prilikom se izvinio predsedniku Miloradu Vučeliću i ostalim čelnicima kluba zbog, kako je navedeno u saopštenju, „neprimerenih izjava“. Podsetimo, dva dana po okončanju sezone, Đukić je rekao da je ona vrhunska i tom prilikom „potkačio“ vrhušku kluba.
Zašto mislite da nije vrhunska? Partizan 13 godina nije ušao u šesnaestinu finala evropskih takmičenja. Umori se čovek, sad – kao ja pokušavam sve da prevarim, prodam priču da je ovo uspešna sezona. Evo vam brojevi, pa vi zemljaci napravite bolju! Eto, u Partizanu ima stručna komisija koja će da zaseda: gospodin Vučelić, njegov sin, Keta, Bane Zlatiborac, Skorobać... Jednostavno, neka procene da li je dobro ili nije“.

Izabrane vesti

Te Đukićeve reči žestoko su zasmetale rukovodiocima Partizana i bile jedna od tačaka sporenja na burnoj dvoipiočasovnoj sednici Upravnog odobra. Posle tog sastanka crno-beli su rešili da pozovu trenera na još jedan i da u direktnom razgovoru isteraju stvari na čistac. Ovoga puta, sva je prilika, bez teških reči, što jasno može da se zaključi iz saopštenje kluba koje prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.

„U prostorijama Partizana održan je sastanak članova Odbora za hitna pitanja sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim, prvim trenerom Miroslavom Đukićem i prvim pomoćnikom Goranom Pandurovićem.

Polazeći od poštovanja svih institucija Partizana, želje da naš klub bude dostojan svoje tradicije, a oni koji mu služe, nosioci i nastavljači njegove slave i uspeha, svi prisutni su izrazili uverenje da su organsko jedinstvo i međusobno uvažavanje suštinski element svake, a posebno sportske, saradnje.

U tom smislu, usled pogrešne percepcije određenih tokova u Partizanu, a svestan načela podele nadležnosti, klupskih dužnosti i discipline, prvi trener je izrazio žaljenje i izvinjenje predsedniku kluba, Miloradu Vučeliću i članovima Upravnog odbora usled neprimerenih izjava datih u sredstvima javnog informisanja.

Odbor za hitna pitanja je istakao neophodnu potrebu za nastavljanjem dobre prakse održavanja autonomije rada sportskog, upravnog i administrativnog sektora, tesne saradnje uz svesrdno poštovanje i rad na unapređenju svih segmenata Partizana.

Izražavajući potpuno jedinstvo Upravnog odbora i sportskog sektora kluba, uz želju da u budućnosti sve Partizanove snage samo jačaju i sabiraju se, Odbor za hitna pitanja, na čelu sa predsednikom kluba, ističe nadu u još bolje zajedničke sportske rezultate u budućnosti“, ističe se u saopštenju crno-belih.

Inače, Miroslav Đukić posle sastanka nije želeo da daje izjave za medije, ali je jasno da ostaje trener, kako zbog činjenice da bi u slučaju otkaza Partizan morao da mu plati obeštećenje, tako i usled saznanja da je sa projektovanom i već dogovorenom zamenom u liku Ilije Stolice odjednom došlo do "smetnji na vezama".

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Miroslav ĐukićMilorad Vučelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara