Jovanović šokiran: Uzrok smo mi sami, da se pogledamo u ogledalo

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 22:21

Andrija Živković dodaje da je meč izgubljen još u prvom poluvremenu

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Trsta)

Muk u srpskoj svlačionici kao testament užasnoj večeri Srbije na startu Evropskog U21 prvenstva. Prazni pogledi zbog spoznaje da je polufinale posle poraza od Austrije samo matematička verovatnoća.
Loše smo igrali od početka. Malo nas je i sreća pogledala da ne primimo još koji gol. Nemam reči, stvarno. Šokiran sam kako smo odigrali, šta se sve izdešavalo“, bile su prve impresije Vukašina Jovanovića, zbog crvenog kartona jednog od tragičara meča, mada ih je u srpskom timu bilo mnogo više od jednog.

Izabrane vesti

Jovanović ne beži od kritike, pa na pitanje šta je uzrok poraza iskreno govori.
Uzrok smo sami, ništa drugo. Bili smo dekoncetrisani, srljali smo, žurili, nismo imali mirnoću, nismo donosili prave odluke, nismo igrali dobro odbranu“, u dahu kroji Jovanović dugu listu grehova.
Ne bi trebalo svaljivati krivicu ni na koga, ali svako bi trebalo da preuzme deo odgovornosti, ja prvi. Valjalo bi da se pogledamo u oči i probamo da se izdignemo. To smo uradili milion puta, valjda ćemo i sad uspeti“.

OCENE – SRBIJA: Bravo, golmane! Uragan po bokovima, nervozni štoperi, nije ovo bilo veče kreativaca

Pre no što završi, Jovanović upućuje još jedno izvinjenje. Hanesu Volfu, srpskom dželatu iz austrijske reprezentacije, momku kome je štoper Bordoa nehotice polomio nogu.
Baš se osećam tužno zbog toga. I zbog tog crvenog kartona, jer mi nije baš jasno zašto sam ga dobio, ali pre svega zbog toga momka, jer sam čuo da je polomio nogu. Sam igram fudbal i znam kako je to teško. Ako bude ovde u bolnici sigurno ću otići da ga posetim. Stvarno nije bilo namere, njemu je ostala noga, meni isto, prirodno sam, levu morao da povuče i tako sam ga zakačio. Stvarno mi je krivo, ne daj Bože nikome. To je najgora stvar u fudbalu i nadam se da će se što pre oporaviti“, kaže Jovanović.

Kapiten Adrija Živković mnogo sažetiji u prvoj analizi meča, mada podjednako nezadovoljan.
Preloše smo ušli u meč. Nismo smeli da dozvolimo da izgubimo prvu utakmicu. Nismo smeli da dopustimo da onu uzmu kontrolu nad loptom, a ne znam iz kog razloga smo baš to uradili. Nema šta, Austrijanci su zaslužili pobedu, borili su se, trčali, svud ih je bilo po terenu. Nije da mi nismo nešto pokušavali, ali mi smo već u prvom poluvremenu izgubili. Posle je bilo kasno. Kad smo dobili i taj crveni karton bilo je i gotovo. Sad je još vruća glava, sutra da analiziramo ovu utakmicu, pa da vidimo kako da se spremimo da damo više nego danas. Za nas igrače i stručni štab ništa još nije gotovo“, uverava krilni vezista Benfike.

FOTO: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara