Junak je on - Son! Totenhemov anđeo čuvar bacio Siti na ivicu provalije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.04.19. | 22:50

Čovek koji je postigao prvi gol na Totenhemovom stadionu je večeras opet bio junak Spursa

Premijer liga je jedna priča, ali Liga šampiona je potpuno druga! U tri dosadašnja premijerligaška duela, Gvardiolin Siti je lagano delio lekcije Poketinovom Totenhemu, dominirao, maltertirao ga, ali je osveta došla večeras. I mogla bi da ispostavi mnogo skup račun Pepu Gvardioli. Ekipa projektovana i sklapana da ovoji sve se treću godinu zaredom nalazi na pragu eliminacije pre polufinala takmičenja koje mu je opsesija.

U prvom meču četvrtfinala, Totenhem je preživeo mnogo toga, uzdigao se i pobedom od 1:0 ostvario više nego dobar rezultat pred revanš na Etihadu za sedam dana. Mančester Siti večeras nije ličio na onu ekipu koja gazi sve po Engleskoj, pa i  Totenhem pride kad mu naleti... Mnogo toga nije večeras funkcionisalo u igri Gvardiolinog tima, a člini se da je i sam Katalonac nekim pogrešnim procenama i potezima veliki krivac za poraz. Zakasnio je sa ulascima De Brujnea i Sanea, pogrešio sa Delfom... 

Izabrane vesti


TOTENHEM - MANČESTER SITI 1:0 (0:0)
/Son 78/

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

TOTENHEM (4-3-3): Loris - Tripijer, Aldervejreld, Fertongen, Rouz - Eriksen, Vinks (od 81. Vanjama), Sisoko - Dele Ali (od 83. Ljorente), Son, Kejn (od 58. Moura).

MAN. SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Otamendi, Laport, Delf - Gundogan, Fernandinjo, David Silva (od 89. De Brujne) - Marez (od 89. Sane), Aguero (od 71. Žesus), Sterling.


Totenhem je preživeo penal, preživeo povredu Harija Kejna i zahvaljujući svom anđelu čuvaru Hjon Min Sonu došao do pobede koja mu daje pravo i vrlo pristojnu šansu da u revanšu eliminiše velikog favorita. Možda se Spursima večeras i vratilo za neke ranije nedaće u Ligi šampiona koje su ih pratile... A neuniptivi Hjon Min Son se ponovo pokazao kao spasilac kada niko drugi ništa ne može. Nedavno je postigao istorijski, prvi gol na novom Totenehmovom stadionu, a večeras je dao gol koji bi mogao da bude mnogo, mnogo važniji. 

Naelektrisana atmosfera na novom Totenhemovom stadionu je dočekala goste koji su izašli u prilično iznenađujućoj formaciji. Otamendi je dobio prednost u tandemu sa Laportom, Delf pored leve aut linije, Sane i nedovoljni spremni De Brujne su krenuli sa klupe, a prava senzacija je bio izostanak Bernarda Silve. Ispostavilo se da se Portugalac povredio na poslednjem treningu i Marez se našao u startnih 11.

Posle početnog ispitivanja snaga, Dele Ali je zapretio volejom preko gola, a onda muk na tribinama. Posle šuta Sterlinga, Rouz je igrao rukom, a Kujpers uz pomoć VAR tehnologija doneo ispravnu odluku i pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo čovek koji je dao 15 golova na minulih 15 utakmica u svim takmičenjima. I promašio! Serhio Aguero je majstor za penale, ali je večeras mlako gađao, mada se morati priznati da ga je i Loris sjajno pročitao i odbranio mu. Francuzu je to bio treći uzastopni odbranjeni penal u 2019. godini. Fenomenalan niz!

Tražili su i domaći penal i VAR u nekoliko situacija kasnije, ali nije bilo opravdano. Mančester Siti je neočekivano lako dozvolio Totenhemu da kroz posed iz zadnje linije gradi napade, ali ja zato zatvoren dotok lopti  ka Kejnu koji nije uspevao da se izbori za šansu  Imao je jedan dobar pokušaj iz okreta u 25. minutu, ali je derson majstorski odbranio.

Mnogo razigraniji je bio Dele Ali koji je pravio mnogo problema odbrani Sitija, ali je i on zaustavljan u poslednjih 20 metara. Gvardiolin je bio daleko ispod nivoa svojih najboljih izdanja. Osetilo se da mnogo fale De Brujne, Sane i pogotovo Bernardo Silva. Rijad Marez je bio nevidljiv na terenu. Čak su gosti imali i sreće što Kujpers nije gledao VAR kada je Fernadinjo bez lopte udario Kejna laktom u glavu.

Furiozno je Totenhem otvorio drugo poluvreme. Son je imao šansu, potom je Ederson umalo ispustio loptu na koju je istrčao i umalo se ozbiljno povredio. A onda hladan tuš za Spurse. Famozni zglob Harija Kejna je opet stradao i Englez je morao da bude zamenjen. Zamenio ga je Moura, ali je Totenhem izgubio dubinu i morao da menja stil igre.

Agresija Totenhema je potpuno spalsnula izlaskom Kejna. Gvardiola je indisponiranog Aguera zamenio Žezusom i rešio da ozbiljnije napadne u poslednjih dvadesetak minuta. Međutim, nije bilo one brze tranzicije tako svojstvene kada su na terenu De Brujne, Bernardo Silva ili Sane. Kada je i Son počeo da se žali na povredu, izgledalo je da Totenhem ostaje bez šansi za pobedu i da nema više nikakav plan za toliko potrebni gol...

A onda gol skoro ni iz čega!

Son se uvukao iza leđa neopreznom Delfu, izgledalo je da će mu lopta pobeći u gol-aut, gosti su već digli ruke i gledali ka sudiji, ali je uporni Korejac stigao loptu, vratio se u teren, prevario Delfa koji je mahao sudiji umesto da igra odbranu i onda „probušio“ Edersona. Šutirao je skoro u njega?! Istina, bilo je iz blizine, bila je nezgodna lopta, ali Brazilac je mogao bolje da bude postavljen i da reaguje. Kao i većina njegovih saigrača ispred.

Korejac je udahnuo život Totenhemu! Poketinov tim se nije nabio golmanu u krilo do kraja, pokušavao je koliko je mogao i da ne gubi lako loptu. Imao je Son i solidnu šansu za 2:0, ali je loše šutirao, Gvardiola je poslao Sanea i De Brujnea na teren tek od 89. minuta, bilo je kasno... 

Rezultat 1:0 nije velika prednost, pogotovo kada se revanš igra na terenu favorita kakav je Siti. Ali s obzirom šta je sve Totenhem preživeo, kakve su mu šanse davane i za večerašnji meč, ovo bi mogla da bude ogormna injekcija samopouzdanja Poketinovim momcima. Dugo im je falila neka ovako velika pobeda. Sada su na pragu nečeg baš velikog. Naredne nedelje je revanš, a potom i okršaj u prvenstvu. 

Da li Totenhem može za sedam dana da sruši celu Gvardiolinu sezonu? 

(FOTO: reuters)

 


tagovi

Hjong-Min SonSerhio AgueroHugo LorisHari Kejn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara