Kafuov život je Kazahstan

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 14:44

Crvena zvezda na dobrom putu da se reši visoke plate brazillskog krila

Smanjivanje glomaznog igračkog kadra! To je bio - a i trenutno je - prioritetni zadatak rukovodstva Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Snažni napadač Nikola Stojiljković je prosleđen u Majorku, raskinuta je saradanja sa Sumailom, Miloš Degenek je prodat Al Hilalu za 3,58 miliona evra, Krstičić je otišao u AEK.

Međutim, Vladan Milojević i dalje na raspolaganju ima višak igrača. Posebno na krilnim pozicijama gde pored starosedelaca šansu da se nametnu čekaju Erik Jirka i Aleksa Vukanović. Upravo zbog toga u Ljutice Bogdana veruju da će do 31. januara, a možda i kasnije, uspeti da pronađu klub koji će biti raspložen da preuzme platu od 70.000 evra koliko na Marakani mesečno ima Brazilac Kafu, pozajmljen od Borda u julu prošle godine.

Izabrane vesti

Nekadašnji as Ludogoreca nije uspeo da se nametne u crveno-belom dresu, niti da se integriše u grupu Vladana Milojevića. Posle nekoliko loših izdanja, posebno protiv Partizana u Humskoj, Brazilac je retko dobijao šansu. Čak je u jednom trenutku zbog nedsicpline udaljen iz prvog tima.

Bled utisak, kao i činjenica da je reč o pozajmljenom igraču, mobilisao je čelnike Crvene zvezde da preko brojnih posrednika pokušaju da pronađu klub čiji dres će do juna nositi Kafu.

Dobra stvar za crveno-bele je činjenica da vihorni krilni igrač nije mnogo izbirljiv. Ne vodi se sportskim motivima, već mu je, kako se može čuti, jedino važno da mu plata ostane „netaknuta“.

Prema pojedinim informacijama za Kafuove usluge se zainteresvaojedan klub iz Kazahstana. I spreman je da Brazilcu ostavi platu od 70.000 evra kako bi im pomogao u nastavku sezone. Na Marakani kao zapete puške čekaju da stigne i zvaničan predlog kazahtanskog kluba o transferu. Veruju čak i da bi posao mogao da bude realizovan do subote kada crveno-beli putuju na drugi deo priprema za prolećni deo sezone.

Džonatan Kafu je u jesenjoj sezoni odigrao devet utakmica za Crvenu zvezdu i postigao dva gola. N poziciji desnog krilapored Kafua u Crvenoj zvezdi trenutno mogu da igraju neprikosnoveni Ben,zatim Srnić i mladi Slovak Erik Jirka. 


tagovi

Džonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara