Argentinska fudbalska božanstva
Argentinska fudbalska božanstva

Kako je Maradona učio Mesija da šutira slobodnjake

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 19:37

Otkriva nekadašnji kondiconi trener u reprezentaciji Argentine

Možda nije taj mentalni sklop da može da bude dobar trener – u stvari sigurno nije – ali Dijego Armando Maradona ima iskustvo i znanje koje bi i najveći morali da vrednuju. Lionel Mesi i jeste, barem prema tvrdnjama Fernanda Sinjorinija, nekadašnjeg kondicionog trenera u reprezentaciji Argentine, koji kaže da je baš legendarni Maradona učio Barseloninog asa kako se izvode slobodni udarci.

A saglasiće se mnogi, ovaj sinoćnji u pobedi od 3:0 nad Liverpulom bilo je nemoguće uhvatiti, pa se dan posle meča naširoko priča o još jednom Mesijevom daru. Razvijanom baš kod Maradone. Sinjorini se priseća…
U februaru 2009, nekoliko mesec nakon što je Dijego Maradona preuzeo funkciju selektora, išli smo u Francusku na prijateljsku utakmicu. Dan pre utakmice smo trenirali na stadionu. Kad se Maradonin trening završio, Maskerano, Tevez i Mesi su ga pitali da li mogu da ostanu da vežbaju slobodne udarce. Mesijev je šutnuo visoko iznad prečke, iznervirao se i odmah krenuo ka svlačionici”, piše Sinjorini.

Izabrane vesti

Tad na scenu nastupa Dijego.
Maradona je pobesneo! Rekao je da ne može da veruje da igrač sa Mesijevim talentom može da ide pod tuš posle tako jadnog slobodnjaka. Bio je kao učitelj sa đakom. Rekao je Mesiju da ne odmiče stopalo od lopte tak brzo i onda je sam zavio kiflu u ćošak gola. Mesi ga je gledao sa oduševljenjem”.

Verujemo i da je Maradona bio oduševljen dok je gledao Mesijevu partiju protiv Liverpula.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Dijego MaradonaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara