Kako Nemci vide Orliće: Oluja u napadu i brza krila, ali bez plejmejkera, sa superligaškim bekovima

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 10:31

Ugledni Kiker secirao ekipu Gorana Đorovića

(Od izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

Utisak sa strane: Nemci prilično samouvereni, na granici arogancije pred meč sa Srbijom. Negde otprilike koliko i mi sami pred duel sa Austrijom. Nama to se takav pristup obio o glavu, nadamo se da će i Pancerima, jer u tekstovima uoči utakmice drugog kola Evropskog U21 prvenstva u Italiji i San Marino provejava tolika doza optimizma da se čini da su Nemci već unapred upisali bodove.

Izabrane vesti

Naravno, posle loše igre protiv Austrije nismo ni mogli ništa drugo da očekujemo, a ono što ne bismo smeli da pretpostavimo je da će pedantni i disciplinovani Nemci neozbiljno shvatiti večerašnji sudar u Trstu (21.00, RTS). Prosto – Nemci su to. Ali moglo bi da bude korisno znati šta to Nemci vide u nama, koga se pribojavaju i koje će mane pokušati da iskoriste. Pa iako je povratak Matsa Humelsa u Dortmund glavna tema u svim nemačkim medijima pronašli smo i ponešto o tome kako Nemci vide Srbe. Konsultovali smo ugledni Kiker, koji je analizirao igru Orlića protiv Austrije i pozabavio se igrama naših reprezentativaca u protekloj sezoni.

Najveću snagu vide u napadu i to ne samo u Luki Joviću koji će danas prema najavama selektora Štefana Kunca biti zaduženje Jonatana Taa. Možda i zbog nedavnog transfera u Ajntraht u prvi plan ističu i Dejana Joveljića i podsećaju da je protekle sezone dao 14 golova za Crvenu zvezdu. Nisu zaboravili ni Ivana Šaponjića, znaju da se nije naigrao u Benfiki, ali ističu da važi za velikog talenta i da je posle razočaravajuće klupske sezone motivisan da pokaže da vredi.

U prvi plan ističu i Nikolu Milenkovića, porede ga po fizici sa Nemanjom Vidićem, upoznaju čitaoce da se ovog leta dovodi u vezu sa madridskim Atletikom, ali i da se za Blekija interesuju i Mančester junajted i Juventus. To što na klupi sedi Goran Đorović, nekada i sam izuzetan štoper, po mišljenju kolega iz Nemačke svedoči da defanziva, uprkos onome što smo videli protiv Austrije, nije problem Srbije.

SRBIJA OSVAJA EURO U21 - KVOTA 80,00

Brinu i zbog naših brzih krila, upozoravaju da su Nemanja Radonjić i Andrija Živković vrlo vešti igrači koji mogu da u nekoliko koraka prelete teren. Doduše, primećuju da nisu preterano sigurni u egzekuciji, čak ni u jedan na jedan situacijama. Ipak, tvrde d bi najveća greška izabranika Štefana Kunca bila da Orlićima ostave prostor za kontre.

Mnogo izdašniji su Nemci kada govore o manama srpskog tima i tu kao najveći problem vide naš vezni red. Uz ogradu da su i Saša Lukić i Uroš Račić veoma perspektivni fudbaleri, procenjuju da Srbija nema kreativne igrače koji mogu da kroz centar terena organizuju opasne akcije. Nedostatak pravih plejmejkera vide kao najvećiu glavobolju Đorovića.

NEMAČKA OSVAJA EURO U21 - KVOTA 4,70

Drugu manu vide na bekovskim pozicijama. Milan Gajić i Miroslav Bogosavac, konstatuje Kiker, ipak igraju u Superligi i nisu naviknuti na pritisak brzonogih protivnika što smo uostalom videli i protiv Austrije. Tad smo doduše videli i odličnog Borisa Radunovića, ali ni on nije zaplašio Nemce, koji uvaravaju da i srpskom golmanu nedostaju utakmice u nogama i da bi to moglo da se oseti kako turnir bude odmicao.

Radunović i drugari nek se potrude večeras da ih demantuju.    

FOTO: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara