Karabag ne sme da izgubi peti put zaredom

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.10.18. | 09:21

Kešla je najslabiji domaćin u ligi i idealna prilika da se Konjanici vrate "u sedlo"

Petostruki uzastopni prvak Azerbejdžana vazda je najsigurnija opcija u zemlji vatre. Istina, malo je Karabag usporio usled izazova u Ligi Evrope, poražen je na dva protekla ligaška duela, pa je pred imperativom rezultata u današnjem dvoboju sa kešlom u okviru zaostalog 7. kola šampionata.

Ukupno posmatrano, ekipa sa Azersun Arene izgubila je sva četiri protekla susreta u svim takmičenjima, što joj se odavno nije desilo. Četa Gurbana Gurbanova udaljena je šest bodova od lidera Nefčija, uz meč manje, a upravo je od tog rivala ubedljivo poražena pre tri dana na njegovom terenu. Kako je Karabag delovao, pravo je čudo kako je izgubio samo sa 3:1, a treba istaći da je utešni pogodak postigao u samoj završnici duela.

Izabrane vesti

Za domaćina Kešlu, nekadašnjeg Intera iz Bakua, može da se kaže da je potpuno rasterećena, s obzirom na to da mečevi protiv Konjanika nisu oni u kojima ekipa iz donjeg doma može da se vadi. Em je barem tri puta jeftinija, a pritom ima posla sa timom čiji je većinski finansijer vlada Azerbejdžana. Otuda i ne čudi kontinuirani razvoj Karabaga, koji već petu godinu zaredom igra grupnu fazu jednog od najkvalitetnijih evropskih takmičenja. Proleće na međunarodnoj sceni još nije doživeo, neće sva je prilika ni ove sezone, ali ne treba sumnjati da će Konjanici odjahati do još jedne titule prvaka. Prva naredna prepreka koju treba preskočiti je Kešla, koja je najslabiji domaćin na nivou lige, pa je ovo idealna prilika za Karabag da povrati samopuzdanje.

AZERBEJDŽAN 1 - ZAOSTALI MEČ 7. KOLA

Sreda
16.00: (5,60) Kešla (3,60) Karabag (1,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

AzerbejdžanAzerbejdžan 1Karabag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara