Sve je krenulo zbog ovoga...
Sve je krenulo zbog ovoga...

Kazne za derbi: Zvezda da plati 550.000, Partizan 350.000! Mrkela 120.000, crno-beli direktorski tandem 150.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 09:40

Recko sankcionisan sa 100.000 dinara, istraga protiv Zemuna, Kosanović ne sme protiv Radnika

Ne može po kratkom postupku, mora da se čeka. A u srpskom fudbalu čekanje je trajalo dve i po sedmice pre nego što je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odrezala kazne za dešavanja na 158. večitom derbiju i posle njega.

Kao domaćin meča, Partizan će morati da plati 350.000 dinara, s tim da mu se na teret, osim propusta u organizaciji duela sa komšijama, stavlja i „nesportsko ponašanje navijača“ na susretima sa Bačkom i Radom. Crvena zvezda je prošla gore, predviđeno je da u kasu Saveza ubaci 550.000 dinara, posledica navijačkih incidenata na stadionu u Humskoj, te duela sa Vojvodinom, Napretkom i lučanskom Mladosti, prenosi Sportski žurnal.

Izabrane vesti

Kažnjeni su i funkcioneri dva naša najpopularnija kluba zbog izjava posle meča. Najdublje će ruku u džep zavući Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde „kraći“ je za 120.000 dinara, jer je reagujući na komentar Vladmira Stojkovića rekao da „njegovo ponašanje zahteva hitno lečenje, da je za psihijatriju“. Njegov kolega po funkciji Ivica Iliev sankcionisan je sa 80.000 dinara, Miloš Vazura za 70.000, a golman Stojković 50.000, svi su komentarisali suđenje posle meča u kome je dodatni arbitar Nenad Đokić signalizirao glavnom Danilu Grujiću da je lopta posle udarca Ričmonda Boaćija prešla zamišljenu gol-crtu, iako do danas nema  konkretnih dokaza ni da jeste, ni da nije.

Disciplinci su samo opomenuli Partizanovog trenera Zorana Mirkovića, ne zbog vređanja, već „generlanog komentara suđenja“, šef struke vranjskog Dinama Dragan Recko Antić mora da plati 100.000 dinara zato što je komentarisao suđenje posle utakmice sa Napretkom, a usled isključenja protiv Čukaričkog zabranjeno mu je da vodi ekipu na narednom susretu sa OFK Bačkom. U sličnom sosu je i Milorad Kosanović, isključen na susretu sa Crvenom zvezdom, zbog čega ne sme da vodi Napredak protiv Radnika, dok je protiv Zemuna pokrenuta istraga zbog slabe organizacije prošlonedeljnog duela sa Crvenom zvezdom.

FOTO: Star sport


tagovi

158. večiti derbiFK PartizanFK Crvena zvezdaMitar MrkelaMiloš VazuraIvica IlievVladimir StojkovićMilorad KosanovićDragan Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara