Andre Onana
Andre Onana

Klajvert, gol i asistencija za Huntelara u 89! Junak je ipak među stativama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.04.18. | 16:29

Andre Onana je pravio čuda u Groningenu

Andre Onana je namazao lepak na rukavice, uzeo jedan deo magneta u šake, a drugi stavio u loptu. Istina, ništa nije mogao kod šuta Toma van Verta u 14. minutu, ali je sa nekoliko bravuroznih intervencija, uključujući tu i odbranjen penal, dozvolio Džastinu Klajvertu i Klas Janu Huntelaru da spreči poraz Ajaksa na gostovanju kod Groningena i čak preokrenu na 2:1 u 29. kolu Eredivizije.

A da budemo sasvim jasni: Ajaksu je pretio ne ne poraz, nego debakl. Domaćin je u uvodnih sat vremena bio mnogo bolji tim i da nije bilo 21-godišnjeg Kamerunca među stativama Kopljanika cela Holandija bi se danas podrugljivo smejala gigantu iz Amsterdama. U 25. minutu Onana je odbranio penal Mimuna Mahija, treći od šest koje su mu šutirali rivali u prvenstvu Holandije, pre i posle toga sa još dve parade oduševio gostujuće navijače.

Izabrane vesti

Bez sumnje igrač utakmice, bez obzira na Klajverta i Huntelara.

Ostali Ajaksovi supertalenti nisu bili na Onaninom nivou. Džoel Veltman je bio posebno tragičan. Pogrešio je kod tog Van Vertovog gola, skrivio penal koji Mahi nije iskoristio, u 86. minutu dobio i drugi žuti karton. Ni ofanzivci se nisu posebno istakli. Tek posle izjednačenja krenuli su svom silom na protivnički gol, Hakim Zijeh i Nikolas Taljifiko bili su za malo neprecizni, dok sudija jedan pad Davida Neresa posle nešto žešćeg remplovanja nije okarakterisao kao penal.

Međutim, čudesna je ta navika velikih klubova da pobeđuju i kad ne igraju dobro. Taman kad su svi pomislili da će meč biti završen bez pobednika, Klajvert je dodao loptu do Huntelara, a ovaj se hladnokrvno namestio - “milion” puta je bio u sličnim situacijama - i pogodio za preokret.

Ne bismo baš rekli da je pravda ovde zadovoljena, ali Ajaks se spasio i ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim PSV-om. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, a već narednog vikenda gledaćemo bitku za titulu. U subotu, 7. aprila PSV - Ajaks. U Roterdamu. Jedina šansa za Ajaks, mada se čini da će Filipsovci sebi teško dozvoliti da ispuste toliku prednost. Bez obzira na ishod derbija.

U drugom meču koji se igrao od 14.30, Herenven je savladao Herakles sa 2:0 i upisao prvu pobedu na gostovanjima još od 18. novembra. Nemanja Mihajlović je meč presedeo na klupi.

Eredivizija, 29. kolo:

Subota:

Vitese - Roda 0:3 (0:1)
/Šahin 24, 70, Avdijaj 70/

Cvole - Sparta 2:0 (1:0)
/Mohtar 2, Paržišek 64/

PSV - NAC Breda 5:1 (1:0)
/Van Ginkel 37pen, Sadik 59ag, De Jong 76, Mets 81ag, Pereiro 84 - Sadik 65/

Den Hag - AZ Alkmar 0:3 (0:3)
/Veghorst 18, Idrisi 30, Jahanbaš 43/

Viljem II - Utreht 3:2 (2:2)
/Haje 39, Cimikas 45, Sol 50 - Kerk 19, De Strek 31/

Nedelja:

VVV Venlo - Tvente 0:0

Groningen - Ajaks 1:2 (1:0)
/Van Vert 14 - Klajvert 64, Huntelar 89/

Herakles - Herenven 0:2 (0:2)
/Torsbi 37, Zeneli 40pen/

16.45:   (1,28) Fajenord  (6,00)  Ekscelzior   (9,50) 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre OnanaDžastin KlajvertKlas Jan Huntelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara