Klop pred Barselonu: Njima probleme prave Levante i Sosijedad, možemo i mi

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 22:44

Trener Liverpula se seća Mesijevih reči iz avgusta i najavljuje Firmina u prvih 11

Klecaju svima kolena pred Lionelom Mesijem. Nestao je čak i karakterističan osmeh sa lica Jirgenu Klopu uoči poslednjeg treninga Liverpula pred sudar sa Barselonom i čarobnim Argentincem.

Bar po dva detalja. Em što nikad Klop nije slavio na teritoriji Španije, em što je dobro upamtio reči „desetke“ Blaugrane uoči početka sezone kad je obećao da će uraditi sve da pehar Lige šampiona donese na stadion „Nou Kamp“.
Sećam se Mesijevih reči iz avgusta prošle godine. Rekao je tad da želi da vrati pehar Lige šampiona, a to mi je i tad delovalo kao pretnja“, seća se nemački stručnjak na klupi Crvenih.

Izabrane vesti

Opet, svestan je koliko je teško čuvati Lea, koji je pre dve sedmice s dva gola potopio Mančester junajted, a u nedelju veče golom doneo Kataloncima odrbanu trofeja u La Ligi.
Znamo sve o Mesiju, ali ako bismo samo njemu posvetili pažnju onda bismo omogućili preostaloj desetorici Barsinih igrača da nas ugroze“, jasan je Klop pre nego što je pojasnio kakav efekat bi mogao da ima „Nou Kamp“ na njegove igrače „Nikad nisam igrao na ovom stadionu. Mada, sećam se pre dve sezone, gledao sam duel Barselone i Menhengladbaha i bio impresioniran. Svaki put kad se pojavite doživite emotivni šok, u sredu ćemo to morati da prihvatimo, s obzirom na važnost susreta“.

Osim što je tim Ernestea Valverdea jak kao zemlja problem Klopu mogao bi da predstavlja podatak da u trenerskoj karijeri nikad nije slavio na teritoriji Španije. Ima šest remija i tri poraza.
„Zato u sredu remi ne bi predstavljao najlošiji rezultat. Dosta bi nam značilo ako bismo pobedili, a to je moguće, jer su mnogi timovi gostovali ovde i uveli Barsu u problem, kao Levante pre neki dan ili Sosijedad pre toga. Samo, sad pošto je odbranila šampionsku krunu, posvetiće se Barsa Ligi šampiona, sigurno. Sigurno ćemo se mučiti, međutim, imamo opcije i pokušaćemo da iskoristimo naše prednosti. Pojedinci govore kao Barselona nije kao što je bila, ali je i dalje brilijantna, pa ne gajim neke velike iluzije, ali možemo da je ugrozimo“.

Jirgen Klop je nagovestio da bi za utakmicu sa Barselonom trebalo da se oporavi Roberto Firmino, koji je ligaški duel sa Hadersfildom propustio zbog lakše povrede.
„Ako je 100 odsto spreman, biće u timu. Odlučićemo na dan utakmice“, dodao je trener Liverpula.

FOTO: Reuters


tagovi

LiverpulJirgen Klop

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara