""
""

Ko umesto Kutinja? Ovo je sedam opcija za Liverpul

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.01.18. | 17:19

Klop će morati da dovede zamenu kada se realizuje transfer Brazilca u Barselonu

Iako je Jirgen Klop danas odbio da bilo šta komentariše povodom statusa Filipea Kutinja i transfer bombe koja se u narednim danima očekuje u Kataloniji, jasno je da se Nemac polako miri sa odlaskom Brazilca. Kutinjo neće konkurisati ni za meč protiv Evrtona, a dok Barsa steže obruč, klub sa Enfilda pažljivo skautira tržište u potrazi za Kutinjovim naslednikom…

Izabrane vesti

Klop će u nastavku sezone osloniti na Salaha, Manea i Firmina. Ima i Solankea na klupi, a ima i Stardiža koji bi mogao da ode. To bi moglo da bude dovoljno, ali klub Liverpulovih ambicija i tradicije, nalaže sebi da dovede adekvatnu zamenu za Kutinja.

Koje su opcije? Ostrvski mediji su se bavili nekim imenima, a Miror je sastavio listu od sedam potencijalnih kandidata.

Toma Lemar (Monako)
Lemar je i prošlog leta čekao na odlazak Kutinja kako bi ga zamenio na Enfildu. Liverpul je tada bio spreman da plati 90.000.000 evra za Francuza, ali Kutinjo je ostao, a ni Monako nije bio baš spreman da Lemara doda rasprodaji svojih bisera. Lemara želi i Arsenal, koji je spreman da plati i 100.000.000 evra, ali se spekuliše da je Francuz poput Virdžila van Dajka prelomio da želi baš u Liverpul. Lemar je prva meta ako Kutinjo i jedina prepreka će biti Monako koji nije spreman da se usred januara odrekne jednog od najboljih igrača. Lemar ne bi imao pravo da igra u Ligi šampiona, ali isto pravilo ne sprečava Barselonu da dovede Kutinja. Kvota da će Lemar ove zime sleteti na Enfild u MOZZART kladionicama je 4,30. 

Aleksis Sančez (Arsenal)
Ovo je samo hipotetičko rešenje. Ako Aleksis bude odlazio ove zime iz Arsenala, onda će otići u Mančester Siti kod Pepa Gvardiole. Nema sumnje da bi ga Klop rado video na Efildu, ali igrač ima drugačije planove.

Julijan Draksler (PSŽ)
Draksler će sigurno narednog leta napustiti Pariz, a možda već i ove zime jer nema mesta u konkurenciji Mbapea i Nejmara. Takođe, njegova prodaja je jedan od prioriteta Svetaca zbog finansijskog fer-pleja. Neće ga pustiti  ispod 40.000.000 evra, a to je suma koju će Liverpul lako moći da plati. I pre dolaska na Park prinčeva, Nemac se pominjao kao moguće pojačanje Liverpula, a s obzirom da ga Jirgen Klop jako dobro poznaje iz Bundeslige, rastu mu šanse da dođe kao zamena za Brazilca. Dodatni kvalitet mu je što može da igra na više pozicija u ofanzivnoj liniji tima, a u Klopovom sistemu je to bitna stavka.

Janik Fereira Karasko (Atletiko Madrid)
Posle povrede u oktobru, karijera Belgijanca u Atletiku je počela da stagnira. Sada je došao i Vitolo pa Karaska očekuje još teži posao da bi se vratio u prvu postavu. Po stilu igre, Belgijanac je klasično krilo koje može da igra na obe strane. Što znači da bi mu prijali Premijer liga i Liverpulov stil igre. On je moguća opcija…

Manuel Lansini (Vest Hem)
Još jedna “domaća” opcija, ali daleko realnija od Aleksisa. On po stilu igre najviše podseća na Kutinja i deluje kao prirodna zamena. Vešt sa loptom i sklon promeni pozicija u napadu kojima tumba defanzivne linija protivnika, Lansini je baš ono što treba Klopu. Spreman je za sledeći korak u karijeri s obzirom da je u Vest Hemu dostigao maksimum.

Kristijan Pulišić (Borusija Dortmund)
Mnogo prašine se diže oko talentovanog Amerikanca, ali on još nije pokazao zašto ga smatraju jednim od najperspektivnijih fudbalera današnjice. Pulišić nije među nosiocima igre u Dortmundu, uglavnom je u rotaciji, ali je u ovoj polusezoni bio jedan od boljih. Jirgen Klop je insistirao na njegovom dovođenju čim je preuzeo Liverpul, ali je Borusija bila nepopustljiva. Sada je nova prilika…

Nabil Fekir (Lion)
Fekir je opcija samo u teoriji. Jer, za njega se interesuju i jači, i ozbiljniji klubovi od Liverpula. Ove sezone blistao u Lionu, ne zna se da li bolje dribla, asistira ili pogađa. Zreo je za neki od najvećih klubova Evrope, a u Lionu neće prihvatiti nikakve pregovore pre leta. Osim u slučaju neke ponude koju je nemoguće odbiti. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Toma LemarŠpanijaPrimeraPremijer ligaPari Sen ŽermenOlimpik LionNemackaNabil FekirMonakoManuel LansiniLiverpulLiga 1Kristijan PulišićJulijan DrakslerJanik Fereira KaraskoFrancuskaFilipe KutinjoEngleskaBorusija DortmundAtletiko MadridArsenalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara