Kolumbija stavlja barijeru pred šampiona Azije

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.19. | 13:05

Falkao i družina žele da nastave u istom ritmu nakon pobede protiv Argentine

Ne dobro, već odlično je startovala Kolumbija na Kopa Americi. Ovaj sastav je gotovo bez ikakvih problema savladao Argentinu rezultatom 2:0 i tako prišao na korak od plasmana u narednu fazu takmičenja. Može se reći da je iznenađujuće dobro u prvom kolu odigrao i Katar, koji je pozvan kao specijalni gost na ovogodišnje izdanje turnira. Oni su uspeli da remiziraju protiv Paragvaja rezultatom 2:2, iako su bili daleko od favorita da osvoje bilo šta na tom susretu.

Mučila se Argentina protiv Kolumbije u gotovo svakom segmentu. Kada bi krenuli u napad, nailazili bi na bedem koji su činili Jeri Mina i Davinson Sančez, kao i David Ospina na golu, dok su ih na drugom kraju terena konstantno „čačkali“ Falkao, Rodrigez i Mjuriel.

Izabrane vesti

Na kraju je Mesijeva četa poklekla, pa je Kolumbija golovima Rodžera Martineza i Duvana Zapate pred kraj susreta došla do zlata vredna tri boda u borbi za prolazak dalje.

Sa druge strane, vrlo interesantan duel je odigrao Katar protiv Paragvaja. Delovalo je na startu da ovu selekciju čeka pravi potop nakon gola Oskara Kardosa u 4. minutu utakmice sa bele tačke. Još gore se činilo nakon što je Derlis Gonzales duplirao prednost u 58. minutu susreta, ali tada kreće neverovatan povratak.

Prvo je Ali Almoez prepolovio prednost samo deset minuta kasnije, da bi Bualem Kuki u 77. minutu doneo potpuno poravnanje azijskoj selekciji. Da sve bude još zanimljivije, Katar je do kraja utakmice imao dobre šanse i da u potpunosti preokrenu utakmicu, ali će ipak morati da se zadovolji bodom.

Duel u Sao Paulu biće prvi između ove dve selekcije u njihovoj istoriji. Statistika nam kaže da Kolumbija na poslednjih deset utakmca ima svega dva poraza, uz jedan remi, što znači da sa sedam trijumfa ulazi u ovaj susret. Sa druge strane, Katar je pred ovaj turnir izgubio prijateljski susret protiv Brazila rezultatom 2:0, dok je prethodno učestvovao na Azijskom Kupu, gde je, kao što smo već naglasili, osvojio titulu. U finalu je savladao Japan rezultatom 3:1.

KOPA AMERIKA - GRUPNA FAZA

Grupa B

Sreda
23.30: (1,33) Kolumbija (5,00) Katar (10,0)

Četvrtak
02.30: (1,45) Argentina (4,30) Paragvaj (7,75)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara