{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Vremešni kapiten napušta Emirate ovog leta...
Košćelni bira - Nemačka, Italija ili Francuska

Arsenalu je potreban remont zadnje linije. Unai Emeri već je počeo da merka neke mlađe igrače, pa je za očekivati da neki iskusniji napuste Emirate. Ekip piše da je jedan od onih koji su na izlaznim vratima vremešni kapiten Loran Košćelni. Njegovi pregovori oko nastavka saradnje obustavljeni su, pa je Francuz rešio da pokuša da nađe novu sredinu gde bi možda dobio i dugoročniji ugovor. 

Finale Lige Evrope 29. maja u Bakuu tako bi moglo da predstavlja poslednji meč iskusnog štopera u dresu Arsenala, a bio bi mu ukupno 405. 

Za sada su se kao moguće nove destinacije za Košćelnija pominjali Ren i Milan, međutim poslednji klub koji se uključo u trku ima i najjače adute. Radi se o Bajeru iz Leverkuzena, koji će naredne sezone igrati Ligu šampiona. Ono što je Nemcima potrebno jeste iskustvo igranja u eliti, a kaptenu Arsenala tih minuta sasvim sigurno ne manjka.  

Plata ne bi trebalo da predstavlja problem. Košćelniju je već uzeo 34. i ne bi mogao da se zanosi vrhunskim premijerligaškim primanjima. Lever, s druge strane, može da plati pristojno, pogotovo nakon što je osloodio ozbiljan deo budžeta odlaskom Julijana Branta.  

Arsenal je pikirao zamenu za Košćelnija. To je Samjuel Umtiti, kog je Kleman Lengle istisnuo iz startnih 11. Ekip tvrdi da bi Tobdžije mogle do Umtitija s ponudom od oko 60.000.000 evra. Čitavu priču mogao bi da pogura transfer De Lihta iz Ajaksu u Barselonu...

Foto: Reuters

×