Kraj nesrećnog braka Renata Sančeza i Bajerna! Zlatni dečko našao pravo mesto za spas karijere

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 14:10

A igraće i Ligu šampiona

Tri godine posle pompeznog transfera iz Benfike, Bajern je jedva dočekao da se reši Renata Sančesa.

Nekada jedan od najvećih talenata svetskog fudbala, nastavlja karijeru u Lilu. On je već doputovao u Francusku, uputio se ne lakarske preglede i sledi potpis ugovora. Francuski mediji javljaju da visina obeštećenja iznosi oko 20.000.000 evra, a dok nemački pišu da bi sa bonusima transfer mogao da iznosi 25.000.000 evra. U svakom slučaju, manje od onih 35.000.000 evra koje je Bajern uložio u Sančesovu kupovinu od Benfike.

Izabrane vesti

Bio je to transfer koji je uzdrmao Evropu. Sančes se tog leta očekivao u Mančester Junajtedu, želeli su ga i PSŽ, Siti, Juventus, ranije su se čak pominjali Barsa i Real... Veliki klubovi su bili ludi za čudom od deteta iz Benfike. Sančes je tada dobio i nagradu Zlatni dečko za najboljeg mladog igrača Evrope. Bajern je reagovao munjevito i uspeo da ga ugrabi pre konkurencije. I prevario se...

Portugalac u Minhenu nikada nije ispunio očekivanja. Posle godinu dana je otišao na pozajmicu u Svonsi, ali ni tamo nije ostavio dobar utisak. Niko Kovač je prošlog leta rešio da ga zadrži i da mu oživi karijeru. Pružao mu je šansu, gurao ga, ali nije uspeo da izvuče iz njega maksimum. Sančesov karakter se pogotovo nije uklapao u atmosferu Bajerna. Smetala mu je svaka sitnica, javno je izražavao nezadovoljstvo, a pre desetak dana je glasno zakukao da ne želi da ostane i da hoće da ide negde gde će igrati. Kada je Bajern iz Borusije Menhengladbah doveo Mikaela Kizansa, bilo je jasno da je Sančes otpisan.

Pominjali su Benfika, Milan i Fenerbahče, ali je na kraju Lil bacio kocku sa Sančesom. Francuski vicešampion je rešio da rizikuje i pokuša da oživi karijeru nekada velikog talenta. Čini se da ima šanse za to...

Za veliki uspon Lila i afirmaciju gomile mladih igrača poslednjih godina je najzaslužniji portugalski operativac Luiš Kampos. Sportski direktor Lila je jedan od najstručnijih transfer operativaca u svetu fudbala. Nekadašnji skaut Real Madrida, potom tehnički direktor Monaka (lansirao onu strašnu generaciju od pre nekoliko godina), sada pravi čuda u Lilu. Ovog leta je već na prodajama inkasirao preko 140.000.000 evra. Kao jedan od najboljih skauta sveta, vrlo dobro je upućen u Sančesove mogućnosti. I spreman je da ga vrati u fudbalski život.

Sančes ima samo 22 godine, ali mnoge velike šanse je već ptropustio u karijeri. Pitanje je ko će mu verovati ako propusti i ovu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara