(©AFP)
(©AFP)

Krajnji je čas bio da se San Lorenco trgne; Urakan je argentinski kralj remija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 05:31

Argentinski Liga kup: Podela bodova na Kudelkinom debiju

Prvo izdanje Liga kupa Argentine nije razočaralo, donelo je pregršt uzbudljivih mečeva, ali ne i senzaciju kada je u pitanju osvajač pehara. Druga sezona u istom formatu mogla bi biti još zanimljivija, ali i poneti naziv sezona remija. A tu su se za presto bore Urakan i Santa Fe.

Urakan je na trenerskom debiju Franka Kudelke odigrao u svom stilu – nerešeno. Ne pobeđuje, ali i ne gubi. Novi trener za kratko vreme nije uspeo da promeni Urakanovu naviku. Peti put u sedam utakmica Urakan je sa rivalom podelio plen, ovaj put sa Himnasijom – 1:1.

Izabrane vesti

Izgubio je Urakan samo od Defense i Hustisije na otvaranju šampionata i od tada je neporažen. Zaređao je sa utakmicama bez poraza, ali je problem to što ne pobeđuje. Nadigrao je Urakan samo ekipu Patronata, koja je zalutala i nema osvojen ni bod. Više od svega voli Urakan da podeli plen na ravne časti i to da rezultat bude 1:1. Usađena navika ne menja se lako, proliće litre znoja Frank Kudelka dok ne iskoreni tu naviku, a Urakan je opet ispustio vođstvo.


Konačno San Lorenco. Probudio se. Daje znake života. Trijumfovao je San Lorenco na otvaranju Liga kupa Argentine protiv Sarandija i od tada čeka na ligaški trijumf. Škripalo je i protiv Estudijantesa, moglo se okrenuti sve na mršavi remi, ali su Franko di Santo i saigrači iščupali tri boda na gostovanju – 2:0.

Nikolas Fernandez i Franko di Santo su pokretači svih dobrih akcija San Lorenca. Mnogo toga u igri San Lorenca zavisi od ovog dvojca. Doveli su svoj tim u vođstvo, probili led i olakšali posao. Ramirez je u nastavku pečatirao pobedu, a ona je mogla biti i ubedljivija da gostima nije poništen gol zbog ofsajda. Nije odigrao San Lorenco perfektnu partiju, kvalitetniji tim bi kaznio propuste, ali se poklonu u vidu tri boda u zube ne gleda.


Maštaju Njuels Od Bojsi o pobedi i maštaće izvesno vreme. Protiv Atletiko Tukumana mogu biti zadovoljni i što su izvukli bod – 2:2. Rezultat koji ne odgovara ni jednima, ni drugima, ali moraju da se pomire sa podelom bodova. Ostaju na dnu tabele. Tukuman sa nešto bolji izgledima da krene ka gornjem domu, ali i dalje suviše daleko. Njuels je ispustio vođstvo, bio nadomak petog poraza, ali je defanzivac Kristijan Lema pogodio u završnici i doneo bod.


ARGENTINA LIGA KUP - 7. KOLO

Utorak

Estudijantes - San Lorenco 0:2 (0:1)

/Fernandez 12, Ramirez 69/

Atletiko Tukuman - Njuels Old Bojs 2:2 (0:1)

/Loti 55, Ortiz 80 - Negri 33, Lema 86/

Urakan - Himnasija La Plata 1:1 (1:0)

/Merolja 39 - Aleman 47/




tagovi

ArgentinaArgentina 1San LorencoEstudijantesUrakanHimnasija La PlataNjuels Old BojsAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara