Heroj Holandije: Virdžil van Dajk
Heroj Holandije: Virdžil van Dajk

Kraljevski povratak Holandije! Van Dajkova strela u srce Nemaca za suze Francuza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 22:37

Sjajan finiš u Gelzenkirhenu i podela plena (2:2) koja je na kraju Lale poslala u plej-of

Kakav kraljevski povratak Holandije! Jedna od najvećih fudbalskih sila i zvanično je opet velika posle sjajnog remija u Gelzenkirhenu protiv Nemačke 2:2 (2:0).

Virdžil van Dajk je čovek koji je ranio u srce navijače Pancera, koji su 90. minuta bili uvereni da će pobedom nad istorijski velikim rivalom, izbaciti Holandiju iz voza za plej-of. Ali, umesto toga desilo se čudo. Holanđani koji su se mučili gotovo 85 minuta magično su oživeli na terenu Šalkea i ostavili razočarane ne samo Nemce već i njihove komšije Francuze koji su u poslednjim trenucima izgubili prvo mesto u grupi.

Izabrane vesti

Naime, pošto i Lale i Galski petlovi imaju isti broj bodova (po sedam) odlučio je međusobni skor i glupost Muse Sisoka koji je pre nekoliko dana skrivio penal za 2:0 u Roterdamu u 96. minutu sada je i zvanično koštala svetske šampione plasmana u plej-of.

Na terenu je večeras sve bilo u službi Nemačke do samog finiša. Nova postavka Joahima Leva u formaciji 3-4-3, sa trojicom brzih napadača - Gnabri, Verner, Sane - dala je rezultate već u uvodnih 20 minuta kjada su Panceri stekli dva gola prednosti. Tražila se brzina, tražio se drubling, finta i spretnost i tako su Nemci i postigli oba pogotka, najpre Verner u devetom, a zatim i Liroj Sane u 19. minutu.

Međutim, Nemačka je opet i večeras ispoljila i boljku - nemogućnost da završi započeti posao. To joj nekada nije bio problemm ali ovoj generaciji fudbalera očigledno jeste. Umesto da dotuče grogirane Holanđane, koji ništa naročito nisu igrali večeras posebno u prvom poluvremenu, jalovim kontranapadima i promašenim šansama i posle ulaska Marka Rojsa i Tomasa Milera u 65. minutu dali su šansu rivalu da se vrati.

To se i dogodilo u samom finišu. U poslednjih deset minuta Ronald Kuman je poslao Van Dajka visoko u špic, a rezultat svega bila su dva gola, najpre Kvinsija Promesa u 85. potom (lep udarac) i visokog štopera u 90. za veliko slavlje navijača Holandije. Najlepšeg, pošto se radi i o najvećem fudbalskom rivalu.

Glupost iz finiša utakmice i ispuštena pobeda mogla bi da košta Nemce i bolje startne pozicije na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i da pogodi timove koji su plasirani niže od njih. Panceri bi na kraju Lige nacija mogli da padnu čak i u drugi šešir na žrebu, pa bi tako timovi iz trećeg i četvrtog imali značajno teži put do prvenstva ako bi zapali u grupu recimo s njima i nekom selekcijom iz prvog. Ali, o tom potom... 

LIGA NACIJA

DIVIZIJA A

Grupa 1

Ponedeljak
Nemačka - Holandija 2:2 (2:0) 
/Verner 9, Sane 19 - Promes 85, Van Dajk 90/ 

Grupa 2

Švajcarska - Belgija 5:2 (2:2)
/Rodrigez 26pen, Seferović 31, 44, 84, Elvedi 62 - T. Azar 2, 17/

Grupa 3

Utorak
20.45:  (1,70) Portugal  (3,70)  Poljska (5,20) 

Grupa 4

Nedelja
Engleska - Hrvatska 2:1 (0:0)
/Lingard 78, Kejn 85 - Kramarić 57/ 

Foto: Reuters


tagovi

Fudbalska reprezentacija Nemačkereprezentacija HolandijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara