""
""

Krkljanac: Samo jedno kolo do kraja, a šest timova može da osvoji prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.17. | 12:26

Jedna od najinteresantnijih završnica u Evropi

Bliži se kraj sezone, neki timovi su već osvojili titule (Bajern, Čelsi, Spartak Moskva, Seltik, Olimpijakos...), neki to mogu da urade ovog vikenda, a paralelno sa raspletom u najjačim ligama Evrope, interesantna je i trka u drugoligaškom fudbalu. Tako su, recimo, danas i sutra na programu plej-of mečevi u Čempionšipu, derbi Hanovera i Štutgarta u Cvajti, velika se bitka vodi u Seriji B, ali apsolutno nigde nije interesantno kao u Ligi 2.

U pitanju je drugi razred francuskog fudbala. Do kraja je ostalo još samo jedno kolo. Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da prvo mesto može da osvoji čak šest timova!

Izabrane vesti

Sinoć je završeno 37. kolo maratonskog takmičenja, a situacija na vrhu tabele je sledeća: Strazbur je i dlaje prvi iako je vezao dva remija, ima bod više od Amijena i Troe, a po dva od Lensa i Bresta, čak tri od Nima. Sve te ekipe - naravno, u zavisnosti od rezultata konkurencije - mogu do prve pozicije u poslednjoj rundi, zakazanoj za 19. maj.

Prva dva mesta direktno vode u viši rang, dok će treći igrati baraž sa 18-plasiranim timom Lige 1. A to je u ovom trenutku Dižon.

Sledećeg petka, sastaju se:
Lans - Nior
Sošo - Troa
Strazbur - Burž
Rems - Amijen
Brest - Ažaksio

Napomena: Ukoliko dve ekipe budu bodovno poravnate, plasman se određuje na osnovu gol-razlike, zatim broja postignutih golova, potom broja golova u međusobnim utakmicama i na kraju, ako su svi parametri izjednačeni, na osnovu bodova sa fer plej liste.


tagovi

BrestFrancuskaLansLiga 2međunarodni fudbalRemsSošo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara