Tumbaković i Krstajić sreli su se prošle godine u Ligi nacija
Tumbaković i Krstajić sreli su se prošle godine u Ligi nacija

Krstajić je bivši, vreme je za Tumbakovića!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.19. | 08:20

Nekoliko beogradskih medija tvrdi da je ostalo samo da se novi selektor Srbije i zvanično imenuje

Mediji u Srbiji, pre svih Žurnal i Sportklub, od sinoć bruje da je Mladen Krstajić već bivši selektor Orlova, a da je njegov naslednik Ljubiša Tumbaković!

Prema tim informacijama, takva odluka je već doneta, a ostalo je samo da se i formalno potvrdi na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koja će, prema saznanjima MOZZART Sporta, biti održana u četvrtak od 14.00.

Izabrane vesti

Blamaža u Ukrajini definitivno je bila kap koja je prelila čašu kada je u pitanju poverenje čelnika FSS u Mladena Krstajića, i eksperiment s formacijom 3-5-2 koji je izveo u Lavovu biće njegov poslednji u ulozi selektora Srbije. Pobeda protiv slabašne Litvanije u ponedeljak na Marakani nije promenila mišljenje većine rukovodilaca srpske kuće fudbala da je Orlovima potreban novi selektor ukoliko žele da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo posle 20 godina.

A pred Tumbakovića biće stavljen upravo taj, jedan cilj: plasman na EURO 2020. Iskusni stručnjak, koji se afirmisao devedesetih u Partizanu do pre nekoliko dana bio je selektor Crne Gore, s kojom se u prošlogodišnjoj Ligi nacija sastao sa Srbijom, a iz Podgorice je otišao jer nije želeo da vodi reprezentaciju u meču protiv selekcije samoproklamovanog Kosova. Istog dana, Srbija je doživela brodolom u Ukrajini, i na taj način konačno su se složile sve kockice da Tumbaković preuzme Orlove. Kažemo konačno, jer je iskusni stručnjak, rođen pre 66 godina u Beogradu, nekoliko puta pominjan kao glavni kandidat za ovu funkciju prethodnih godina, ali je uvek neko drugi dobio prednost.

Zanimljivo je da će Tumbaković na klupi Srbije naslediti čoveka kojeg je pre 23 godine promovisao u prvotimca Partizana. Naime, Tumba je 1996. godine iz Kikinde doveo tada anonimnog defanzivca Mladena Krstajića, vrlo brzo mu dao šansu u crno-belom dresu, a Krstajić je odličnim igrama zaslužio transfer u Verder, i kasnije je u Nemačkoj napravio sjajnu karijeru.

Tumbaković će, posle zvaničnog imenovanja, imati tri meseca da razmišlja o tome na koji način će pripremiti ekipu za naredne izazove, verovatno ključne u trci za plasman na EP. Jer 7. septembra u Beograd stiže evropski šampion Portugalija s Kristijanom Ronaldom, a tri dana kasnije Orlovi gostuju nimalo naivnom Luksemburgu. Trenutno Srbija ima četiri boda iz tri utakmice, i nalazi se iza Ukrajine (10 bodova iz četiri meča) i Luksemburga (četiri boda iz četiri meča), dok je iza nas Portugalija sa dva boda iz dve utakmice. Prve dve ekipe izboriće plasman na EURO 2020, a ako Srbije tu ne bude, imaće popravni na proleće, kroz plej-of Lige nacija.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara