Krstajić: Ne bojimo se Portugalije, imamo ideju kako da zaustavimo Ronalda

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 19:26

„Hoćemo posle 20 godina da se plasiramo na Evropsko prvenstvo“, poručuje strateg Orlova

Selektor Srbije Mladen Krstajić izuzetno ceni kvalitete reprezentacije Portugalije, ali poručuje da će njegova selekcija pokušati da se suprotstavi snažnom protivniku na način na koji je to učinio nedavno u prijateljskom okršaju protiv Nemačke.

Reprezentacija koju predvodi Fernando Santos ima veliki imperativ nakon startnog remija sa Ukrajinom.
"Portugalija je favorit u grupi, izuzetno je cenimo, ali se ne bojimo. Oslabljeni smo, ali ovi momci su u Nemačkoj pokazali kvalitet. Pokazali su da su veoma disciplinovani, kao i da je atmosfera zaista dobra. Raspoloženi smo, verujemo da će biti kvalitetna utakmica i nadamo se najboljem. Normalno je da oni budu pod pritiskom, ali i mi smo, jer se igra za bodove. U pitanju je aktuelni evropski šampion, koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu" , poručio je Krstajić u Lisabonu.

Izabrane vesti

Krstajić blizu odluke: Na Portugaliju sa Jovićem i Mitrovićem

Orlovi zvanično startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Ipak, Mladen Krstajić krije svoje adute i ne želi da kopira Ukrajinu.
"Ukrajina ima svoj model, baš kao i Portugalija i Srbija. Nećemo gledati druge, već samo da se što bolje spremimo. Upoznati smo i sa našim, ali i sa njihovim manama i želimo da ih nađemo što je više moguće. Uvereni smo u sopstveni kvalitet, želimo da odigramo najbolje moguće i budemo maksimalno koncentrisani".

Izostanci nekoliko povređenih igrača su ozbiljan hendikep, ali raduje povratak Tadića i Mitrovića.
"Bez obzira na protivnika, mi želimo da odigramo još bolje. Model iz Nemačke je ono čemu težimo u budućnosti, želimo da zadržimo dobre stvari, loše da svedemo na minimum. Hoćemo posle 20 godina da se plasiramo na Evropsko prvenstvo".

Kako protiv Kristijana Ronalda?
"Imamo neke ideje i metode kako da pokušamo da ga zaustavimo, ali vrlo je teško analizirati takvog igrača i takvu zvezdu. Ipak, u pitanju je možda i najbolji igrač na svetu, tako da je suvišno bilo šta komentarisati", rekao je Krstajić.

Foto: Reuters


 


tagovi

Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara