Krstajić: Ne zameram Mitru, ali moraš da dokrajčiš protivnika

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 17:48

Cilj je ipak obavljen

Pred početak takmičenja svi bismo potpisali ovakav scenario. Srbija prvi na tabeli grupe, ako u utorak pobedi Litvaniju, najgoru ekipu iz grupe, ide u Ligu B. S obzirom na takvu situaciju logično je da selektor Mladen Krstajić može i treba da bude zadovoljan posle 2:1 protiv Crne Gore.
“Zasluženo smo pobedili, posebno zbog igre u prvom poluvremenu. Vodili smo 2:0, promašili penal, imali još dve ili tri izgledne prilike koje je trebalo da iskoristimo i već u prvom poluvremenu završimo posao. A fudbal je takav, kad se malo opustite ili prepustite situaciji... Posle tog gola Crnogoraca imali smo i momente panike. Ali mogu da shvatim to, mlada je ovo ekipa, uz trojicu ili četvoricu iskusnijih reprezentativaca, sasvim je normalno da dođe do pada u igri. Najbitnije je da igrači shvataju šta je problem i da moramo to da ispravljamo“, rekao je Krstajić posle utakmice.

Pitanje se samo nametalo, pomalo nonšalatan pokušaj „panenke“ Aleksandra Mitrovića sa bele tačke?
“Igrao sam fudbal, pokušavao sam uvek da budem maksimalno ozbiljan baš iz tog razloga. Najopasniji rezultat je 2:0... Ne mogu da zamerim Mitru, mogo je toga napravio za Srbiju, njegovi golovi su nas odveli na Mundijal, sada je jedan od najboljih igrača Lige nacija, ali... Kad imaš rezultat 2:0, bez obzira na to ko je protivnik, makar i naša bratska Crna Gora, moraš da ga dokrajčiš“.

Izabrane vesti

Da je Mitrović bio ozbiljniji sve bi možda izgledalo sasvim drugačije.
“Zaslužili smo da posle prvog poluvremena vodimo sa 5:0. Pa da onda već u 50. minutu neki igrači izađu, da odmore za Litvaniju. A došli smo u situaciju da branimo prednost“, završava Krstajić.

Foto: Reuters


tagovi

Mladen KrstajićLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara