"Čalhanoglu postiže vodeći gol"
"Čalhanoglu postiže vodeći gol"

Leverkuzen zasluženo u eliti, Lacio i njegova tragična odbrana u Ligi Evrope... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.15. | 22:31

Farmaceuti nadoknadili minus iz prvog meča i sa ubedljivih 3:0 obezbedili plasman u Ligu šampiona

Čalhanoglu postiže vodeći gol

Nemačka će opet imati četiri predstavnika u Ligi šampiona, čast Italije u elitnom takmičenju će opet braniti samo dva kluba. Lacio je zastao tamo gde i Napoli prošlog leta i eliminisan je od Bajer Leverkuzena u plej-ofu za LŠ. Farmaceuti sasvim zasluženo idu među 32 najbolja kluba u Evropi, Lacio će u Ligu Evrope. Leverkuzen je u revanšu izbrisao minus iz prvog meča i pobedom od 3:0 napravio korak ka eliti.   

Izabrane vesti

Zaslužio je Leverkuzen više i u prvom meču, ali je sreća tada bila uz Lacio. Večeras su stvari došle na svoje mesto. Dalje ide bolja ekipa...

Bez povređenih napadača Klosea i Đorđevića, kapitena Bilje i prvog golmana Marketija, Lacio je bio u teškoj situaciji iz koje nije uspeo da se izvuče. Piolijeva ideja da počne meč sa tri štopera i bez Sergeja Milinkovića Savića kao zamenom za Bilju se nije pokazala kao dobitna kombinacija. Dobro se Lacio držao u prvih pola sata igre, Keita je imao dva opasna pokušaja iz kojih je mogao da Laciju donese kapitalni gol, ali kako su Nemci počeli da stežu obruč bilo je samo pitanje vremena kada će Beriša kapitulirati.

Meč je odblokirao najbolji igrač nemačkog kluba - Hakan Čalhanoglu u 40. minutu. Očajno je reagovala odbrana Lacija, momak sa gromom u desnoj nozi je ostao sam na šutu, a on takve poklone ne propušta. Tek što je počelo drugo poluvreme, usledio je novi šok za Lacijale. Ovog puta je zabrljao Maurusio lošim postavljanjem i Mehmedi je izašao sam pred golmana Rimljana. Švajcarac je ispalio neodbranjiv projektil pod prečku i doneo Levrkuzenu prednost u dvomeču.

Pokušao je Pioli uvođenjem Kišne da razmrda ekipu, ali ga je Maurisio opet ostavio na cedilu. Zaradio je crveni karton u 68. minutu i ubio sve nade svog tima. Leverkuzen je do kraja kontorlisao situaciju na terenu sa igračem više i rezultatom koji ih vodi u LŠ, a onda je u 88. minutu sevnula kontra Farmaceuta i nesebična asistencija Branta za Belarabija koji stavlja tačku na ovaj meč.

Mušema će se u Rimu tresti, ali samo na utakmicama Rome... Leverkuzen zasluženo ide u Ligu šampiona. 

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaLiga šampionaLacioKvalifikacije za LŠKarim BelarabiItalijaHakan ČalhanogluEvropaBajer LeverkuzenAdmir Mehmedi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara