Loše bi bilo da Zvezda ima trojicu napadača

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 11:47

I još malo o Žanderu I Van La Pari

(Od specijalnog izveštača iz Beleka)

Prelazni rok u Evropi je završen, ali ljudi u Crvenoj zvezdi i dalje gledaju ka Aziji uvereni da će napraviti jedan ozbiljan izlazni transfer. Mada ni to ne ide tako glatko. Ni najmanje. Korona virus je usporio kinesko tržište, priča o ponudama sa Bliskog istoka se ne konkretizuju.

Izabrane vesti

Sve može da se promeni za 24 sata, ali utisak je da će Crvena zvezda na proleće imati trojicu napadača, baš kao i jesen. A od viška koje stvara prisustvo Ričmonda Boaćija, Radovana Pavkova i Tomanea, novog trenera Dejana Stankovića može da zaboli glava. 
Ne bih voleo da ostanemo sa trojicom napadača. Jer onda niko nije zadovoljan. Iskreno se nadam da ćemo realizovati transfer i ostati sa dvojicom igrača na toj poziciji. Istina je da je Stanković na pojedinim mečevima igrao sa dva napadača, ali tada tim nije bio izdefinisan. Bilo je ponuda za Pavkova i Boaćija, ali nismo bili zadovoljni cifrom”, objasnio je Mitar Mrkela.

Sigurno je da Boaći, Pavkov i Tomane vide sebe kao prvu opciju. To je ljudski i sportski, tako je bilo i jesenas. Međutim, tada je Crvena zvezda imala više utakmica.
Špicevi su posebna kategorija, videli ste da Tomane ima teret još dvojice igrača. Napadačima je uvek potrebna pažnja i kontinuitet. Mladi Krstović je zbog toga otišao u Grafičar, nadam se da ćemo smanjiti brojku na dva napadača”.

Crvena zvezda će se teško rešiti igrača koji nisu u planovima Dejana Stankovića. Letos dovedeni Žander, Hose Kanjas i Radživ van La Para nisu deo takmičarskog tima. A koštali su mnogo.
Znate kako, bili su nam potrebni igrači koji nam garantuju rezultat. Planirano je bilo da duže imaju značajnu ulogu. Žander će uvek imati taj teret ruke iz Atine… Novi stručni štab nije želeo da krene u nove izazove sa tim teretom. Van la Para se visoko kotirao u planovima Dejana Stankovića, ali na treninzima nije pokazao ni minimum strasti”, objasnio je Mrkela.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara