Ludnica na Mestalji, Čelsi preživeo! Čudesni (centar)šut Vasa, Maksi i Rodrigo mašili što se ne sme (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.11.19. | 20:59

Čelsi ostao bez pobede, Abrahama i sigurnog prolaza, a mogao je lako da doživi i ubedljiv poraz

Odavno Čelsi nije igrao tako lep fudbal, s mnogo emocija i guranja lopte napred, ali ako je nešto postalo tako karakteristično za utakmice mladog sastava koji predvodi Frenk Lampard onda je to, na momente, ludačka sreća! Daleko od toga da Čelsi nema kvalitet, naprotiv, ali ono što je viđeno protiv Ajaksa pre tri sedmice, pa onda i večeras na Mestalji mora da ima veze i s prstom sudbine koji nije dozvolio da Plavci potpišu kapitulaciju.

Kakav meč, strašan meč! Ma, ludnica! Na kraju “samo“ četiri gola, a lako je moglo da ih bude još toliko - 2:2. Šta su Maksi Gomez i Rodrigo sve ispromašivali, pričaće se o tome dugo! Bivši napadač Selte propisno se obrukao dva puta u prvom delu utakmice kada je na potpuno neshvatljiv način propustio šanse da se upiše u listu strelaca i matira Kepu Arizabalagu, a onaj promašaj u 19. minutu događa se bukvalno jednom u sto utakmica! Rodrigo ga je pronašao bez greške i ostavio mu samo da loptu sprovede u mrežu, a on je umesto toga promašio ceo fudbal i gotovo kao na terminima malog fudbala pao u očaju, svestan šta je propustio. Samo nekoliko trenutaka kasnije uspeo je da zahvati loptu, ali je iz gotovo identične situacije promašio ceo gol! Šta tek reći za Rodrigov kiks u šestom minutu nadoknade, kada je Valensiju mogao da dovede nadomak nokaut faze?! Verovatno je umor stigao Španca, ali takva revija promašaja iz stopostotnih šansi se ne pamti...

Izabrane vesti

Nešto slično na drugoj strani doživeo je Tami Abraham u 38. minutu, samo nekoliko trenutaka pre nego što je nezgodno pao na Gaju i doživeo povredu zbog koje je morao direktno u bolnicu... Nije bilo tako otvoreno kao u slučajevima Gomeza i Rodriga, ali definitivno je mogao bolje da reaguje mladi engleski golgeter...

Goleadu je otvorio ipak Karlos Soler nedugo posle Abrahamovog kiksa... Visoki pritisak domaćina se isplatio, Rodrigov centaršut ovog puta našao je pravog čoveka, a mladi produkt Valensijine škole bio je mnogo sigurniji od saigrača.

Radost domaćih pristalica nije dugo trajala. Samo nekoliko minuta, pošto je Mateo Kovačić ubrzo potvrdio da se nalazi u ozbiljnom usponu forme i sa 20 metara pogodio verovatno jedino mesto gde visoki Jasper Silesen nije mogao da dohvati. Hrvat je odlično uradio svoj deo posla i Čelsiju vratio napadačku sigurnost. 

Od tog pogotka Valensija kao da je povukla ručnu i potpuno nestala sa fudbalske mape. Nastavak susreta pripao je Plavcima, što je ubrzo materijalizovao Kristijan Pulišić na centaršut Kurta Zume. Situacija je bila predmet istrage iz VAR sobe, ali su pomoćnici Feliksa Cvajera ubrzo razuverili Čelsijeve igrače da nemaju razloga da brinu.

Ako je prvi gol Čelsija “ugasio“ Valensiju, onda je drugi opet pokrenuo Slepe miševe! Utakmica se pretvorila u pravu reviju šansi i promašaja na obe strane! Jedan od njih, možda i krucijalan viđen je u 65. minutu kada je dosuđen jedanaesterac koji u gol nije uspeo da pretvori Dani Pareho pošto ga je Kepa pročitao. Navijači su ljutito dočekali ovaj promašaj svog kapitena, čak je bilo i uvreda za iskusnog vezistu. Doduše, i sam penal bio je donekle sumnjiv, moglo je lako da se svira u korist jednih ili drugih, a Cvajer je odlučio da pokaže na belu tačku. 

Svi promašaji tokom utakmice na obe strane došli su na naplatu u 82. minutu, kada je Danijel Vas postigao jedan od najčudnijih golova u ovosezonskom izdanju Lige šampiona. Bio je to, zapravo, centaršut s desnog boka koji je išao tako da je prevario sve, pa i Kepu, a lopta ga je preskočila, udarila o stativu i završila u mreži. Bio je to samo uvod u ludilo koje je viđeno u završnih desetak i kusur minuta. Videlo se da su igrači oba tima umorni, ali šanse su se ređale u oba šesnaesterca, Prvo je Batšuaji, koji je na poluvremenu odmenio Abrahama, propustio veliku priliku da se proslavi, a onda je na scenu stupio Rodrigo koji će dugo pamtiti situaciju u kojoj je mogao Valensiju da dovede na prag proleća u Ligi šampiona...

GRUPA H
Valensija - Čelsi 2:2 (1:1)
/Soler 40, Vas 82 - Kovačić 41, Pulišić 50/

21.00: (4,40) Lil (3,70) Ajaks (1,80)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara