Luka - još jedna “krađa” Reala ispred Barsinog nosa

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.19. | 09:33

U društvu Asensija, Sebaljosa, Vinisijusa…

As je sinoć ekskluzivno javio da je Luka Jović u Real Madridu, izneo je podatke i detalje vezane za taj transfer i ne ostavlja nimalo prostora da je nešto suprotno moguće. Zato ovoga jutra ide nastavak priče, a Madriđanima je zanimljivo to što je dolazak Luke Jovića nova "krađa" ispred Barseloninog nosa.

Neretko su u bliskoj prošlosti Barsa i Real bacili oko na istog igrača. Jović je svakako slučaj. Ne samo da i jedni i drugi imaju najbolje skauting službe, nego se i interesuju za igrače koji eksplodiraju, a Jović je u Ajntrahtu igrao tako da su morali da ga primete čak i da to nisu hteli.

Izabrane vesti

Krenula je trka, višemesečni razgovori, pregovori, i na kraju Real pobedi. Nije prvi put. Bilo je tu još sličnih slučajeva, a As je pobrojao samo neke od njih: Marko Asensio, Dani Sebaljos, Teo Ernandez, Vinisijus Žunior, Rodrigo, Brahim Dijaz, Militao i sada Luka Jović.

Luka Jović gura Kovačevića i Mihajlovića iz TOP 10 najvećih srpskih transfera svih vremena

Posebno je Jović bio blizu Barselone zimus. Zapravo nije postojala zvanična ponuda Barselone, ali su Katalonci tražili igrača koji će dopunjavati tim i odlučili su se za Kevina Prinsa Boatenga. Izgledalo je po svoj prilici da će se Barsa vratiti Joviću na leto, ali su odnosi sa Ajntrahtom zahladneli.

U tom momentu su na Nou Kampu posumnjali da postoji još jedan veliki klub koji steže obruč oko Jovića... i bili su u pravu. Real Madrid je od dolaska Zinedina Zidana pojačao pritisak i uspeo da se dočepa Jovića za 60.000.000 evra. I da mu da šestogodišnji ugovor što govori da se na Santjago Bernabeuu ozbiljno računa na srpskog fudbalera.

Barselona je imala sastanke sa Jovićevim predstavnicima u Lisabonu krajem marta, stavila do znanja ljudima koji vode brigu o karijeri Luke Jovića da želi u najkraćem vremenskom roku da završi posao oko dovođenja jednog od najtalentovanijih napadača u Evropi, ali to se nije dogodilo.

Katalonci su Jovića gledali preko 17 puta uživo, od novembra su obigravali oko reprezentativca Srbije, čak su i direktori španskog šampiona nedavno u Frankfurtu večerali sa snažnim napadačem. Ali, ništa im to nije pomoglo.
Luka ima ponude. Jedna od tih je iz Barselone. Ali on nije zainteresovan. Nije siguran da bi mogao da igra tamo", rekao je nedavno Jovićev otac za Bild. Bila je to izgleda najava svega što će uslediti. Najava belog dresa Kraljevskog kluba.

Sari opet hvali: Opasan je Jović

As, kao što smo rekli, podseća da ovo nije prvi put da je Real bio brži. Marko Asensio je 2014. mogao u Barsu, ali tada Barsini ljudi nisu hteli da plate visoke zahteve Majorke. Onda je Real ušao u igru i platio 3.500.000 za ovoj igrača i ostavio ga još godinu dana u matičnom klubu. Inače, Asensio je čak putovao u Barsu da potraži kuću u kojoj će živeti. Toliko je bilo blizu.

Tu su i ostali slučajevi. Dani Sebaljos je iz Betisa trebalo u Barsu, završio je u Madridu iako je i pozpredsednik kluba hteo da ga proda u Kataloniju. Sebaljos je odabrao Real. I Teo Ernandez je bio jako blizu prelaska u Barsu, ali kada se Madrid pojavio Teo je rekao "Želim samo u Real". Za Vinisijusa Žuniora je Barsa bila prvo zainteresovana, htela je da plati više, ali je onda u priču ušao Real. I tako dalje, sve do Jovića.

Da ne bude da samo Barsa nije uspela da nadigra Real… Za dovođenje Luke Jovića ovoga leta stali su u red brojni veliki klubovi. Nije tajna da je Bajern obigravao i pokušavao preko Nika Kovača da izvidi situaciju. I Čelsi je otvoreno pokazao simpatije prema Joviću. U igru se ubacio i Pari Sen Žermen, ranije se pominjao i Liverpul. Sve su to bili znaci Kraljevskog klubu da mora da zapečati posao pre nego što još neko ne uđe u prilču.

Crvene lampice i panika u Madridu, džaba pola milijarde ako za protivnika imaš PSŽ

Sve je počelo 28. marta kada se drugi čovek kluba Hose Anhel Sančez sastao u Madridu sa Jovićevim agentom Falijem Ramadanijem. U tom trenutku je Jović bio bliži prelaska u Barselonu, ali stvari su se od tada promenile. U Kataloniji su zamerili Ramadaniju što pregovara sa ostalim klubovima i procenili da tako diže cenu klijentu, a Real nije gubio vreme i brzo je prešao u vođstvo.

Na kraju je očigledno i pobedio. Ponovo…

Foto: Reuters


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara