Mađarska lekcija Kovaču i prvi poraz Bajerna u novoj eri (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 22:27

Junačka Herta "uštrojila" Bavarce...

Nije išlo, nije valjalo nedeljama unazad. Bajern je trokirao više puta, ali se izvlačio. Večeras nije bilo spasa - po prvi put u novoj eri, otkako je na klupu seo Niko Kovač, minhenski gigant je poražen. Tri puta zaredom, do današnjeg okršaja, Pal Dardai je uspevao da pronađe recept za igru večitog nemačkog šampiona. Tri puta je uspevao da uzme bod - jednom Ančelotiju i dva puta Jupu Hajnkesu. Pa kada je njima mogao po bod, zašto Kovaču ne bi mogao sva tri: Herta - Bajern 2:0. Prvi trijumf kluba iz prestonog grada protiv Bavaraca posle 10 godina. 

Svestan da ne može da parira Bajernu na sredini terena, te da ne može da uzme loptu Bavarcima, sjajni mađarski stručnjak je pribegao nekim ranijim rešenjima koja je koristio kada igra protiv ovako tehnički superiornih rivala. Berlinci su kako se to kaže "seli u krilo" svom golmanu Kraftu, zgusnuli se na 30 metara, duplirali stražu na bokovima i naterali Džeroma Boatenga i Niklasa Zulea da organizuju igru. Taj način odbrane ostavlja dosta prostora za šut iz povoljnih pozicija, ali kako je Alaba nekoliko puta tukao pored gola, Riberi u više navrata izblokiran, bez sreće, a Hames napustio igru već u sedamdeset i nekom minutu, Herta je uspela da sačuva svoju mrežu. 

Izabrane vesti

I nije, naravno, sve u toj zamci Pala Dardaija. Bajern je bio daleko, daleko ne samo od svog prepoznatljivog nivoa, nego i od stila. Osim velikog promašaja Arjena Robena na 1:0, kada je ga je Alaba divno uposlio na petercu, odnosno šanse posle dobrog ubacivanja Kimiha iz kornera sredinom drugog dela meča - tada već na 2:0 - kada su se spetljali i umesto lopte u mrežu upali Levandovski i Hames, gosti drugih konkretnih šansi gotovo da nisu imali. Okolo-naokolo, okolo-naokolo, centaršutevi, lopte u bunar... Sve se svodilo na bezglavo srljanje. Herta se junački branila i čak se može reći - dosta lako odbranila. 

Domaći nisu oduševili igrom. Više su briljirali na taktičkom planu, s perfektinim kretanjima i postavljanjem, međutim dve šanse koje su im se ukazale iskoristili su maksimalno. Prvu, pošto je Boateng neoprezno startovao na Kalua i skrivio penal - Vedad Ibišević bio je nepogrešiv sa 11 metara - a drugu kada su možda i jedini put smislenom akcijom došli do šesnaesterca Manuela Nojera. Lazaro koji silom prilika igra beka - i to uzgred rečeno radi sjajno - lepo je proigrao Ondreja Dudu, a ovaj gađao neodbranjivo, po prečku, sa desetak metara. U inat onima koji nisu govorili da se Slovak ispucao u prvih pet kola (postigao četiri gola) i da će morati da stane. I zaustavio se, ali na čelo liste strelaca nemačke Bundeslige sa pet komada. Odmah iza njega je timski kolega Vedo Ibišević sa četiri gola... 

Berlinci su sada izjednačeni na tabeli sa Bajernom, imaju 13 bodova, a Borusija iz Dortmunda ima lepu šansu, da ukoliko savlada Leverkuzen u još jednom derbiju, izbije na čelo. Istu priliku ima Verder, ali će takođe morati da slavi na Mercedes Benc areni u Štutgartu.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak
Herta - Bajern 2:0 (2:0)
/Ibišević 23pen, Duda 44/

Subota
15.30: (2,20) Nirnberg (3,40) Fortuna Dizeldorf (3,30)
15.30: (2,05) Hofenhajm (3,50) RB Lajpcig (3,60)
15.30: (2,40) Volfzburg (3,35) Menhengladbah (2,95)
15.30: (2,70) Štutgart (3,25) Verder (2,65)
15.30: (1,70) Šalke (3,70) Majnc (5,20)
18.30: (2,75) Leverkuzen (3,40) Dortmund (2,50)

Nedelja
15.30: (2,00) Ajntraht (3,45) Hanover (3,80)
18.00: (1,95) Augzburg (3,45) Frajburg (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

HertaBundesligaBajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara