Makelele pretio Ronaldinju: Poslaću te u bolnicu ako na prestaneš sa PS trikovima

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.19. | 13:56

A Ronaldinjo ga stavio u idealan tim

Kada je brazilska legenda Ronaldinjo 2015. godine za Dejli Mejl sastavljao idealan tim od igrača iz svoje epohe, u njemu se našlo mesto i za Kloda Mekelelea na poziciji zadnjeg veznog.

Francuski vezista i Ronaldinjo su vojevali žestoke bitke u onim kultnim okršajima Barselone i Čelsija u Ligi šampiona sredinom prošle decenije. Ali i u dresu reprezentacija. Ronaldinjo je Makeleleovo mesto u idelanom timu obrazložio sledećim rečima:
„Defanzivci se osećaju bezbedno kada je on ispred njih. Napadači se osćeaju spokojno kada znaju da je on iza njih. Za mene je on najbolji igrač kojeg sam video u protekciji odbrane. Nikada niste videli da je odigrao lošu utakmicu“, rekao je tada Ronaldinjo.

Izabrane vesti

A danas su Evropom odjeknuli i zanimljivi komentari Makelelea o Ronaldinju. Bivši francuski vezista je u intervjuu za RMC otkrio kako su izgledali dueli sa Ronaldinjom i uporedio ga sa Zidanom.
„Zidan je bio umetnik koji je svakim potezom igrao fudbal unapred i radio nešto korisno za ekipu. Nema se šta više reći o njemu. Ista stvar je bila i sa Ronaldinjom dok to nije počeo da zloupotrebljava. Sakrije ti loptu i onda ono njegovo la-la-la. Rekao sam mu tada: ’Hej mali, nemam ništa protiv da me predriblaš normalno. Ali ako nastaviš sa tim trikovima sa Sony playstationa, poslaću te u bolnicu!’ I znate šta je uradio? Dao mi je loptu i izvinio mi se“, rekao je Makelele.

Možda ga je Ronaldinjo iz straha stavio u idealan tim... A zanimljivo je i kako je to Ronaldinjo bio „mali“ za Makelelea kada je desetak centimetara viši od njega. U svakom slučaju, zanimljiva angdota o dve legende.  

(FOTO: Reuters)


tagovi

Klod MakeleleRonaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara