Slavlje igrača Marselja (©AFP)
Slavlje igrača Marselja (©AFP)

Marselj odavno nije ovako počeo, Arit jednim driblingom izbacio dvojicu, Ren u ozbiljnom problemu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 19:05

Olimpik stigao do četvrte pobede iz pet utakmica

Čeka Velodrom već dvanaest godina na šampionsku krunu u Francusku i verovatno će još neka godina proći s obzirom da je PSŽ nikad jači, ali u Olimpiku iz Marselja mogu da budu prezadovoljni načinom na koju su otvorili takmičarsku 2021/22!

Pet utakmica - četiri pobede! Marselj odavno nije ovako počeo novu sezonu, a Horhe Sampaoli je izgleda pronašao određeni balans na svim pozicijama koji je ekipu postavio u sam vrh Lige 1. Tačnije odmah iza (dosad) neprikosnovenog Pari Sen Žermena koji je ovih pet rundi odradio skoro pa s pola gasa. Marselj je ovog nedeljnog popodneva na kolena bacio Ren u rutinskom trijumfu rezultatom 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Nastavio je Olimpik niz nepobedivosti na svom terenu u prvenstvu i sada je na jedanaest utakmica! Osam pobeda – tri remija. To je ujedno i najbolji niz jednog kluba iz elitnog ranga francuskog klupskog fudbala. Posle ovakvog starta Bruno Ženesio i te kako ima razloga da se boji za svoju budućnost na klupi Rena. Samo jedna pobeda iz šest utakmica i već treći poraz zaredom u kojem pride nije postignut gol.

Marselj je razliku u kvalitetu pokazao prilično rano jer je "ugušio" pokušaje gostiju da iz kontre naprave nešto konkretnije. Iako nije bilo golova, osećalo se da je samo pitanje trenutka kada će rezultat da se promeni. Pleli su mrežu Olimpikovi fudbaleri celo poluvreme, a opnda na startu drugog dela konačno je pukla Renova odbrana. Napad po desnom boku je Pol Lirola, posle čega je usledio centaršut iz kojeg je Bamba Djeng samo dotakao loptu tako da joj je promenio smer i pogodio nebranjeni deo mreže.

Vrhunac susreta viđen je u 71. minutu posle prave majstorije u režiji Amina Harita. Da li je želeo ili ne, ali Marokanac je posle dobrog istrčavanja po levom boku i prijema uspeo da u dva poteza iz igre izbaci dvojicu protivničkih igrača, posle čega je plasirao loptu ispod Alfreda Gomisa i doveo Velodrom do usijanja.

Rezultat je dodatno mogao da uveća Dimitri Paje. Propustio je nekoliko šansi francuski vezista, ali je uprkos tome imao dobar meč iza sebe, a golom je mogao samo da kruniše uspon forme u kojem se nalazi. Poslednju šansu imao je u 90. minutu kada je pucao iz slobodnog udarca malo iznad prečke. U Marselju svakako neće biti nezadovoljni jer su ponovo sačuvali mrežu i ostali na samo jednom primljenom golu!

FRANCUSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Strazbur - Mec 3:0 (3:0)

/Ažork 6, Dijalo 26, 40/

Subota

Lans - Lil 1:0 (0:0)

/Frankovski 74/

Sent Etjen - Bordo 1:2 (0:1)

/Kazri 73 - Hvang Jo 7, 80/

Nedelja

Nica - Monako 2:2 (0:1)

/Delor 52, Budauji 73 - Golovin 39, Ben Jeder 77pen/

Anže – Nant 1:4 (1:3)

/Traore 10 – Žiroto 3, Bla 6 penal, 79, Kolo Muani 23/

Klermon – Brest 1:1 (0:0)

/Rašani 65 – Šardone 52/

Rems – Lorijan 0:0

Troa – Monpelje 1:1 (1:0)

/Touzgar 37 – Savanije 87/

Olimpik Marselj – Ren 2:0 (0:0)

/Dijeng 48, Harit 71/

20.45: (1,40) PSŽ (5,30) Lion (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara