Kilijan Mbape
Kilijan Mbape

Mbape pristaje na “Real Madrid klauzulu”

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 15:48

Francuz zna gde mu je budućnost

Planirao je Real Madrid ovog leta da krene u napad na Kilijana Mabpea kao glavnu zvezdu svetskog fudbala u narednoj deceniji, ali situacija sa pandemijom korona virusa i izvesna finansijska kriza su naterali Madriđane da malo prikoče sa planovima o novom Galaktikosu.

Ipak, priča Reala i Mabpea nije prekinuta već samo odložena za neke bolje dane kada kriza prođe.

Izabrane vesti

Mbape ima ugovor sa Pari Sen Žermenom do leta 2022. godine što znači da Francuzi nisu pod pritiskom da ga prodaju ovog leta pa taman i da Real Madrid ponudi ogroman novac. Ali već u leto 2021. godine će Sveci biti dovedeni pred svršen čin da prodaju Mabpea kako ne bi ušao u poslednju godinu ugovora i potom otišao za džabe.

Znaju i u Parizu da će im biti mnogo teško da zadrže Mbapea i da neće moći da se odbrane od Reala, pa zato žele makar da osiguraju dobru cenu prilikom prodaje narednog leta. Planiraju da ga novim ugovorom vežu za Park prinčeva makar do leta 2022. godine kada bi mogli da ga prodaju po visokoj ceni jer bi on imao ugovor na još koju godinu.

PSŽ je ponudio Mbapeu novi ugovor sa drastičnom povišicom plate na 37.000.000 evra godišnje. To je duplo više od onoga što trenutno zarađuje.

Mbape je svestan da od odlaska u Real nema ništa ovog leta, ali ne želi da ugrozi svoju poziciju za leto 2021. Opet, sa druge strane je izazov da prihvati ogroman novac koji mu se sada nudi. Francuski i španski mediji pišu da bi Mbape mogao da pristane na produžetak ugovora i povišicu samo uz specijalnu klauzulu za transfer u Real Madrid.

To znači da bi uprkos potpisanom dugoročnom ugovora mogao u svakom prelaznom roku da pređe u Real Madrid po fiksnoj ceni i PSŽ ne bi mogao da blokira pregovore tražeći nerealnu sumu novca za obeštećenje. Podsetimo, na isti način je PSŽ kupio Nejmara od Barselone iako Katalonci nisu želeli da ga prodaju. Na kraju su morali kada je francuski klub aktivirao otkupnu klauzulu od 222.000.000 evra.

To bi moglo da bude rešenje i za Mbapeovu situaciju. PSŽ bi mogao da stavi sličnu klauzulu i da zaradi ogroman novac od obeštećenja umesto da narednog leta prihvati ponudu manju od igračeve stvarne vrednosti jer on ulazi u poslednju godinu ugovora. Podsećamo da je Real nešto slično uradio Čelsiju sa Kurtoom i Azarom i kupio ih za ono što je ponudio jer Plavci nisu mogli da diktiraju uslove za igrače u poslednjoj godini ugovora.

U tom slučaju bi PSŽ još i dobro prošao. Igrač takođe. Odmah bi dobio duplo veću platu, bio bi zadovoljan i ostavio bi otvorena vrata za transfer u Real Madrid. A Kraljevski klub bi kupio vreme da angažuje najveću želju za godinu ili dve kada se stvore realne finansijske mogućnosti za transfer. 


tagovi

Kilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara