Mbape suspendovan, Mesiju ponovo Zlatna kopačka

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.19. | 15:54

Zbog direktnog crvenog kartona u finalu Kupa Francuske udarna igrla PSŽ-a neće moći da igra do kraja sezone Lige 1, što znači da je Argentinac zapravo dobitnik prestižne nagrade za najboljeg strelca Evrope rekordni šesti put

Francuska fudbalska federacija jednim potezom praktično je rešila pitanje osvajača Zlatne kopačke za tekuću sezonu. Jedna odluka, i gotovo!

Tako barem ispada, mada je krivica pre svega na Kilijanu Mbapeu koji je zbog veoma grubog starta u 119. minutu finala Kupa Francuske protiv Rena opravdano zaradio direktan crveni karton. Start sa otvorenim đonom na stajnu nogu, tačnije koleno protivnika i to sa unuštrašnje strane zaslužuje ozbiljnu kaznu, te je tako očigledno i presuđeno.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, Mbape je zaradio diskvalifikaciju od tri utakmice, što znači da neće moći da nastupa u naredna i završna tri kola protiv Nice, Anžera i Dižona pa će ostati na dosadašnjih 30 postignutih pogodaka. Sa koeficijetom 2, koliko sledi za igrače iz Top 5 liga, one je na 60 bodova drugi na listi za dobijanje "Zlatne kopače "ispred legende Sampdorije, Fabija Kvaljarele koji sa 23 gola ima 46 poena.

Na prvom mestu, gde će i ostati je neverovatni Lionel Mesi. Argentinski ubica golmana sada je na koti 68 sa 34 pogodaka u Primeri, što znači da je zapravo nedostižan. To će Leu biti treća uzastopna nagrada, šesta rekordna ukupno. 

Na listi Top 30 najboljih strelaca Evrope nalaze se dva naša asa - Dušan Tadić je 17. sa 24 gola, to jest 36 bodova, a strelac 17 pogodaka za 34 poena za Ajntraht u Bundesligi, Luka Jović je 23.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Kilijan EmbapeZlatna kopačkaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara