Meč koji Mesi mora da dobije

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.06.19. | 12:10

Leo, ne Argentina

On je reprezentacija. On je Argentina. Večeras Leo Mesi ne igra za Argentinu, već Argentina igra za Lionela Mesija.

U slučaju debakla protiv Katara (21h) moglo bi da znači da smo gledali Mesija po poslednji put u dresu Argentine, mada je on već nekoliko puta išao i vraćao se u nacionalni tim. Tako da je to više teoretska mogućnost.  Verovatno će pokušavati i pokušavati dokle god ga noge nose, ili dok potpuno ne digne ruke od propale priče. A to izgleda kao pitanje momenta.

Izabrane vesti

"Moramo da dobijemo ovaj meč". To je bila kratka i jasna poruka Mesija pred sudar sa Katarom u kom će njegov tim tražiti pobedu kako bi se plasirao u četvrtfinale, makar kao jedna od dve najbolje trećeplasirane ekipe.

Argentina i Mesi su u situaciji da moraju da dobiju. Tako je bilo u oktobru 2017, u junu 2018. i sada u Porto Alegreu. Situacija u nacionalnom timu ove zemlje je uvrnuta, devastirana atmosferom oko nacionalnog tima, strahom od neuspeha i neobičnim odlukama selektora početnika kakav je Lionel Skaloni jer mu je ovo prva samostalna uloga trenera. I to odmah na klupi reprezentacije. I to koje. I to kakve.

U Argentini gledaju na fudbal posebnim očima. Znaju da im uspeh reprezentacije neće pomoći u ekonomskom i drugom smislu, ali bi pomogao na svaki drugi način. A ovi rezultati Gaučosa im samo zabijaju nož za nožem u srce.

Razapinju tamošnji mediji Skalonija, trenera bez iskustva. Trenera koji sa titulom vršioca dužnosti vodi reprezentaciju na ovako velikom takmičenju. Razapinju i ljude iz saveza koji se bave više natpisima u španskim medijima nego svojim timom.

Došli su Argentinici do pozicije da pred poslednje kolo u grupi budu četvrti, imaju samo jedan bod, koliko ima i Katar, samo što današnji protivnik ima bolju gol-razliku. Paragvaj je na dva boda, a Kolumbija na dalekih šest. Došli su Argentinci, sa jednim od dva najbolja igrača na svetu u timu, do situacije da se plaše šta će biti u meču protiv Katara.

Kažu - samo ovo da dobijemo, pa ćemo videti posle šta i kako. Samo ovo da dobijemo... Nada postoji, ali strah je nadjačava.

I zato će Skaloni poslušati Mesija pri pravljenju startne postave. Poslaće na teren tim koji odgovara Mesiju. Igraće sa Lionelom i dvojicom napadača ispred njega. To će biti Kun Aguero i Lautaro Martinez. Postavlja se mnogo pitanja o Skalonijevoj ideji, izmenama... I sve se to događa dok Mesi igra jedan od poslednjih turnira u dresu reprezentacije. Tako uporno i neuspešno čekajući prvi veliki trofej sa reprezentacijom na Kopa Amerika, ako već nije uspeo na Svetskom prvenstvu. A pitanje je da li će do narednog 2022, baš u Kataru, igrati za reprezentaciju.

I zato Argentina mora da odigra zbog Mesija. I on mora da odigra zbog sebe. Tako veliki igrač ne sme da dopusti dodatne neuspehe. A temelj za bilo kakav uspeh skoro da ne postoji. Samo mu preostaje nada da će se sve poklopiti kako to samo zna u fudbalu i da ćemo naposletku u ovoj Mesijevoj Argentini pričati kao o pobedničkom timu.

To u ovom momentu deluje tako daleko… Ali ne i nemoguće.

ARGENTINA - KATAR (21h)

Sudija: Hulio Baskunjan (Čile)
Stadion: Arena Gremio (Porto Alegre)
Kapacitet: 60.540

Projektovani sastavi: 

ARGENTINA (4-3-3): Armani - Kasko, Pecelja, Otamendi, Taljafiko - Rodrigez, Paredes, Lo Selso - Mesi, Aguero, Martinez.

KATAR (5-3-2): Al Šeb - Koreja, Hisam, Kuki, Salman, Hasan - Hejdos, Madibo, Hatem - Afif, Ali.

KVOTE ZA PRVAKA KOPA AMERIKE

KOPA AMERIKA, 3. KOLO

Grupa A

Subota
Bolivija - Venecuela 1:3 (0:1)
/Justinijano 83 - Maćis 2, 55/

Peru - Brazil 0:5 (0:3)
/Kazemiro 12, Firmino 19, Everton 32, Alves 53, Vilijan 90/

Grupa B

Nedelja
21.00: (2,60) Kolumbija (3,10) Paragvaj (2,85)
21.00: (10,5) Katar (5,70) Argentina (1,28)

Grupa C

Utorak
01.00: (2,15) Ekvador (3,40) Japan (3,40)
01.00: (3,35) Čile (3,20) Urugvaj (2,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara