Meksikanci su zagrizli i dolaze po Boaćija: Zvezda traži 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 14:03

Naravno, kompromis je moguć

Pominjali su se Bliskii i Daleki istok, Kanzas Siti je bio spreman da plati 2.500.000 miliona evra, ali bi Ričmond Boaći mogao sreću da pronađe u Meksiku. Najbolji strelac Crvene zvezde u Evropi ove sezone ima ponudu meksičke Pačuke, objavio je Informer.

Isti mediji navodi da je ponuda meksičkog prvoligaša trenutno najozbiljnija, te da je Pačuka Crvenoj zvezdi spremna da ponudi traženo obeštećenje. Šta to konkretno znači? Informer piše da srpski šampion za slobodu potencijalnog reprezntativca Gane traži četiri miliona evra, ali da bi bio zadovoljan kada bi dobio i i nešto manje novca.

Izabrane vesti

U Meksiku je sada u toku veliki prelazni rok (kao letnji u Evropi), i ma kolikko potencijalnni transfer Boaćija u tu zemlju delovao nemoguće na prvu loptu, i te kako je realan. Meksički klubovi su prilično platežni moćni, retko prodaju najbolje domaće igrače, a sposobni su da dovedu igrače Boaćijeve klase. Najveće leglo zvezda je u Americi iz Meksiko Sitija gde su Đovani Dos Santos, Neri Kastiljo i golman Očoa. Pomenuti klub je tokom prošlog leta želeo da dovede prvog strelca reprezentacije Aleksandra Mitrovića, kao i Lazara Markovića.

Za pomenutu Pačuku, primera radi, igra nekadašnje krilo Olimpijakosa Franko Jara, tu je i Čileanac Davilja. Pačuka je slabo startovala u ovoj sezoni. Osvojila je samo bod u prva dva kola, a ambiciju da se uključi u borbu sa sam vrh  tabele.

Veliku prepreku u dosadašnjim pokušajima da se realizuje Boaćijev transfer predstavljala je njegova plata. On veliki deo zarade i dalje dobija od kineskog Đangsua koji mu mesečno uplaćuje 100.000 evra. Od Crvene zvezde dobija upola manje. Dakle, ako se dogovore Crvena zvezda i Pačuka, Meksiknaci će Boaćiju morati da obezb ede zaradu od 1.500.000 evra godišnje.

Naravno, kompletan posao treba prvo da aminuje šef stručnog štaba Dejan Stanković. Mladi trener vidi snažnog Afrikanca kao važnog aduta u prolećnoj sezoni, iako crveno-beli u ovom trenutku imaju višak napadača. Tu su još Pavkov, Tomane, kao i mladi Krstović.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara