Mesi, vreme je

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.19. | 10:58

Ovogodišnje izdanje Kopa Amerike je možda i poslednja prilika za omalenog čarobnjaka da uradi nešto veliko sa Argentinom

A šta je to, dođavola, Lionel Mesi uradio s Argentinom? Doista malo, ali srećom po njega ima vremena da popravi saldo. Večeras Gaučoši kreću u pohod na trofej najboljeg u Južnoj Americi, pošto u brazilskom gradu Salvadoru dočekuju Kolumbiju u okviru 1. kola Grupe B (23.55, TV Arena sport).

Oni koji ne vole Mesija držaće se one prve rečenice kao mantre kada se povede priča o tome da li je as Barselone broj jedan u istoriji fudbala. Uvek će mu iznad glave stajati senka neuspeha s reprezentacijom. Mundijal je imao na tacni pre pet godina, ali je verovatno tada protiv Nemačke propustio šansu karijere. Verovatno nikada i neće osvojiti Mundijal, ali zato bi makar mogao da u reprezentativnu penziju ode sa peharom Kopa Amerike.

Izabrane vesti

To je trofej koji već neverovatnih 26 godina zaobilazi Argentinu. Poslednji put su ga Gaučosi osvojili kada su igrali Redondo, Batistuta, Simeone... Od tada su imali strašne generacije, dolazili skoro do kraja, na četiri od poslednjih pet prvenstava stizali do finala, ali su svaki put gubili. Mesi je bio učesnik čak tri ta izgubljena finala.

Sada mu se u Brazilu pruža nova šansa. Poslednji put se Kopa Amerika igra sa 12 učesnika i u neparnoj godini. Sledeće je već narednog leta u Argentini, pa se ne može reći da je ovo Mesijeva poslednja šansa. Međutim, s obzirom na to da se već neko vreme nalazi na ivici odlaska u reprezentativnu penziju, možda i jeste poslednja.

Sve nade Argentine će biti usmerene na Mesija i njegovog kuma Aguera. Ali ima Argentina još dobrih igrača poput Taljafika, Lo Selsa, Dibale, Di Marije... Prvi rival je opasna Kolumbija, čija ekipa je već dugo na okupu, ali ima novog selektora Karlosa Keiroša. U napadu Kafeterosi imaju tešku artiljeriju sa Falkaom, Rodrigezom, Zapatom, Murijelom, Kvadradom...

Dakle, odmah na početku ovog izdanja Kopa Amerike imamo na programu veliki derbi. Argentina i Kolumbija spadaju među najbolje južnoameričke selekcije i sigurno su u Brazil došle da osvoje trofej kontinentalnog prvaka. Obe reprezentacije su na prošlogodišnjem Mundijalu eliminisane u osmini finala i onda su usledile brojne prijateljske utakmica u kojima su bile podjednako uspešni. Odigrali su i međusobni prijateljski duel u septembru prošle godine, a rezultat je bio 0:0.

KOPA AMERIKA - 1. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA A

Subota
Brazil - Bolivija 3:0 (0:0)
/Kurinjo 50pen, 53, Everton 85/

21.00: (2,95) Venecuela (3,00) Peru (2,60)  /TV Arena sport/

GRUPA B

Subota
23.55: (2,30) Argentina (3,10) Kolumbija (3,35)  /TV Arena sport/

Nedelja
21.00: (1,75) Paragvaj (3,45) Katar (5,20)  /TV Arena sport/

GRUPA C

Nedelja
23.55: (1,80) Urugvaj (3,40) Ekvador (5,00)  /TV Arena sport/

Ponedeljak
21.00: (8,00) Japan (4,20) Čile (1,45)  /TV Arena sport/

*** kvote su podložne promenama

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara