Milivojević teško do podviga sa Orlovima, biće tvrdo na Old Trafordu

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.08.19. | 09:21

Kristal Palas još uvek nije postigao gol u novoj sezoni, ali je i primio svega jedan

Ubedjiv trijumf protiv Čelsija, pa saplitanje na Molineu pre samo pet dana. No, nije nužno moralo da bude tako, pošto je Pol Pogba imao šansu da Mančester junajtedu podari pobedu i perfektan start na početku nove sezone u Premijer ligi. Kazneni udarac nije realizovao, ali bez obzira na sve, Ole Gunar Solskjer mora da bude zadovoljan prikazanim na meču protiv veoma dobre ekipe Vulverhemptona.

Izabrane vesti

Tako će fudbaleri Đavola danas biti puni motivacije da isprave kiks iz prethodnog kola i pokušaće da nastave niz nepobedivosti kada na Old Trafordu budu ugostili Kristal Palas. Klub sa „Selhurst Parka“ veoma loše igra na početku nove sezone, a problemi su naročito vidljivi na ofanzivnom polju.

Nije da se od Orlova očekivala neka preterano lepršava igra, jer ona nije viđena ni prethodne sezone, ali Roj Hodžson će definitivno imati pune ruke posla da pokrene stvari na bolje, jer ovakva igra ne garantuje mirnu godinu i ukazuje da će Kristal Palas možda morati da se bori i za goli život.

Nakon uvodnog remija bez golova protiv Evertona na domaćem terenu, Kristal Palas je u drugom kolu Premijer lige gostovao novajliji Šefild junajtedu. Ponovo je bilo tvrdo, još jednom je Hodžson hteo da preko „bunkera“ dođe do pozitivnog rezultata, ali mu se ovoga puta to obilo o glavu. Oštrice su došle do gola preko Lundstrama, a mogle su i do još kog, ali je pobeda ipak ostala minimalna.

Roj Hodžson

Vratimo se Mančester junajtedu, koji je tokom leta dosta pažnje usmerio krpljenju rupa u odbrambenoj liniji. Najskuplji defanzivac svih vremena, Hari Megvajer, doneo je određenu stabilnost u redove Đavola, a sasvim solidan je bio i Aron Van-Bisaka, koji će danas udariti na bivše saigrače sa „Selhurst Parka“ i svakako će biti u centru pažnje.

Tim sa „Old Traforda“ nije imao lagan raspored u uvodna dva kola, ali je bez obzira na to pokazao da može da se nosi sa timovima koji će se izvesno naći u gornjem delu tabele na kraju sezone. Naročito impresivno su delovali u prvom kolu protiv Čelsija, mada ni na gostujućem terenu u Vulverhemptonu ništa preterano nije moglo da im se zameri.

Đavoli sa Kristal Palasom gotovo da nemaju problema na svom stadionu. Zapravo, nisu primili gol u poslednjih 562 minuta fudbala odigranih protiv Orlova na „Old Trafordu“. Dakle, šest utakmica tim iz Londona nije došao do pogotka protiv Mančester junajteda na severu Engleske. Ali, ruku na srce, prošle sezone uspeli su da iščupaju bod, pošto je utakmica završena rezultatom 0:0.

Još jedan podatak koji Kristal Palas neće želeti da vidi pred ovu utakmicu jeste podatak da nemaju nijednu pobedu protiv Junajteda na 20 utakmica u Premijer ligi, što je svojevrstan rekord. To je najduži niz bez trijumfa koji jedan tim ima u istoriji ovog takmičenja.

Ole Gunar Solskjer

Oba menadžera moraće da „biju“ glavu oko sastavljanja startne postave. Na listu povređenih igrača u Mančester junjatedu pridodat je Diogo Dalot, a još od ranije su na njoj i Erik Baili i Timoti Fosu-Mensah. Što se Palasa tiče, na teren i dalje ne mogu Mamadu Sako i Džejms Tomkins, pa bi Roj Hodžson ovog popodneva mogao šansu da ukaže Geriju Kejhilu, koji bi tako zabeležio debi u dresu Orlova.

Pred početak ove utakmice, Ole Gunar Solskjer, menadžer Mančester junajteda, ističe da će njegov tim danas morati da se adaptira i ograniči kontre preko kojih će Palas pokušati da postigne pogodak.
„Svaka utakmica u Premijer igi vam donosi drugačiji izazov. Naravno, Kristal Palas je veoma organizovana ekipa, naročito u odbrani. Imaju brze igrače u napadu i lako dolaze do kontri, takođe opasni su iz prekida. Sve u svemu, biće potrebna maksimalna koncentracija“, istakao je Norvežanin.

Strateg Orlova, Roj Hodžson, na konferenciji pred početak utakmice prisetio se nekih prethodnih poseta „Old Trafordu“, koje nisu bile toliko uspešne.
„Kada govorimo o timovima kakav smo upravo mi, a radio sam i u Fulamu i u Vest Bromviču, koji su bili u sličnim pozicijama, Old Traford je uvek bio deprimirajuće mesto ako idete po pozitivan rezultat. Oni su odličan tim i veoma organizovan klub. Svaki fudbaler na svetu bi sigurno voleo da jednog dana zaigra ovde. Što se same utakmice tiče, mogu da kažem da je Junajted sjajno započeo sezonu, da su im se novi igrači sjajno uklopili i da se jasno vidi zašto je menadžer želeo da uloži baš u njih“, izjavio je najstariji menadžer u Premijer ligi.


MANČESTER JUNAJTED – KRISTAL PALAS (16.00, SK1)

Stadion: „Old Traford“
Sudija: Pol Tirni

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea – Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šo – Pogba, Mektominej – Pereira, Mata, Rašford – Marsijal
KRISTAL PALAS (4-5-1): Guaita – Vord, Keli, Dan, Van Anholt – Taunzend, Mekartur, Milivojević, Šlup, Zaha – Benteke


ENGLESKA 1 – 3. KOLO

Petak
Aston Vila - Everton 2:0 (1:0)
/Vesli 21, El Gazi 95/

Subota
13.30: (4,30) Norič (3,60) Čelsi (1,85)
16.00: (2,10) Votford (3,45) Vest Hem (3,50)
16.00: (3,30) Šefild junajted (3,15) Lester (2,30)
16.00: (2,40) Brajton (3,20) Sauthempton (3,10)
16.00: (1,38) Mančester junajted (4,70) Kristal Palas (8,50)
18.30: (1,50) Liverpul (4,40) Arsenal (6,25)

Nedelja
15.00: (12,0) Bornmut (7,25) Mančester siti (1,20)
17.30: (1,25) Totenhem (6,50) Njukasl (10,0)
17.30: (1,90) Vulverhempton (3,40) Barnli (4,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara