Milojević precrtao trojicu, Ebesilio nije krenuo u Austriju

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.06.19. | 09:05

Kraćenje spiska posle Zlatibora

Na prvom spisku Vladana Milojevića za novu sezonu se našlo 35 imena, ali taj spisak će posle prve faze priprema na Zlatiboru bitri skraćen. Pred današnji put u Austriju na drugi deo priprema, Crvena zvezda više ne računa na nekoliko igrača koji su su našli na prvobitnom spisku.

Dejan Joveljić je prodat, a pored njega se na pripremama u Austriji neće naći ni Dejan Meleg, Stefan Hajdin i Dejan Vidić.

Izabrane vesti

Meleg se vratio sa pozajmice iz grčkog Levadijakosa, ali Milojević ne računa na njega kao ni pre toga. Ima ugovor na još dve godine i klub će pokušati da ga proda, ali neće biti čudo ako opet ode negde na pozajmicu. Hajdin je rezervni levi bek i Crvena zvezda će takođe pokušati da ga proda za oko 300.000 evra, ali bi na kraju mogla da pristane i na manje. Očekuje se dolazak Egipćanina Hafeza koji bi pojačao konkurenciju Rodiću i zato je Hajdin potpuni višak. Na kraju, Vidić očigledno još nije spreman za nivo koji Zvezda zahteva. Prošle zime je na iznenađenje mnogih kupljen od drugoligaša Zlatibora, potom prosleđen na pozajmici u Zemun, ali tamo nije igrao mnogo, pa se nije ni očekivalo da dobije ozbiljniju šansu ovog leta u Zvezdi. Verovatno će opet negde na pozajmicu.

Neizvesan je status holandskog veziste Lorenca Ebesilija. On je letos došao kao veliko pojačanje, imao neka solidna izdanja, ali česte povrede i fizička nespremnost su ga koštali statusa standardnog prvotimca kod Vladana Milojevića. Jedan je od plaćenijih igrača u klubu, ima ugovor na još godinu dana, ali se radi na njegovoj prodaji. Zvezda bi ga pustila ako dođe ponuda od 400.000 evra.

Da je rastanak blizu, govori i to što se Ebesilio još nije pojavio na pripremama i propustio je kompletan deo na Zlatiboru. On je dobio odsustvo zbog smrtnog slučaja u porodici, ali se njegov povratak odužio i još se ne zna kada će se priključiti crveno-belima u Austriji.

Ali zato će Zvezda u Austriji biti jača za crnogorske reprezentativce Mirka Ivanića, Filipa Stojkovića i Nikolu Krstovića. Zbog reprezentativnih obaveza su propustili deo priprema na Zlatiboru, ali od danas su opet na raspolaganju Milojeviću. Čuvar mreže Milan Borjan ima obaveze sa kanadskom reprezentacjom, a sa mladom reprezentacijom Srbije su Srđan Babić i Milan Gajić

Na spisku putnika našlo se 26 imena: Zoran Popović, Miloš Gordić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, El Fardu Ben, Marko Marin, Erik Jirka, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov, Ričmond Boaći, Radovan Pankov, Nikola Krstović, Jug Stanojev, Željko Gavrić, Marko Konatar i Aleksandar Stanković.

(FOTO: MN Press)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara