Milojević pred Radnički: Pankov, Kanjas i Degenek su spremni

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.07.19. | 15:35

Biće novih lica u timu Crvene zvezde

Drugo kolo i odmah – derbi. Sudar šampiona i vicešampiona. Crvena zvezda će u subotu (20.00) na Marakani ugostiti Radnički i to između dve evropske utakmice sa Helsinkijem.

Crveno-beli su u utorak uveče pobedili Fince (2:0), pa im je to dodatno podiglo samopouzdanje pred duel sa Nišlijama. Istina, nije ovo Radnički iz prošle sezone, napustilo ga je mnogo igrača, što priznaje i trener Zvezde Vladan Milojević.

Izabrane vesti

To ne smanjuje tenziju u taboru šampiona, koji želi da osvoji tri nova boda, ali i da razigra neke nove igrače, novajlije, koji će zaigrati pred delijama.
Moramo da bacimo u vatru i rovite igrače jer nemamo drugi način da dostignu formu. Smatram da ne može ni jedan trening da zameni utakmicu. Letnja pojačanja su dovedena jer imaju kvalitet. Žander se već predstavio publici, Kanjas ima iskustvo iz Primere i PAOK-a, odličan je igrač, tu je Tomane, ostvario je mnogo u portugalskom fudbalu, Krstović je veoma talentovan... Tražim od zvezdaške javnosti malo strpljenja, jer igrači izlaze iz povreda i možda se neće iz prve pokazati u najboljem svetlu. Pankov je fit, u konkurenciji je, Degenek je spreman, Kanjas takođe. Videćemo koji će sastav biti sutra”, rekao je Milojević.

Fudbaleri Crvene zvezde Meleg i Jirka neće moći da igraju za Radnički sutra, ali su u taboru šampiona zadovoljni što će imati priliku u Radničkom da se dokažu u ovoj polusezoni.
Meleg i Jirka su veoma kvalitetni igrači. Meleg će dobijati na samopouzdanju iz utakmice u utakmicu, a Jirka je jedan od igrača koji bi konkurisao za sastav kod nas, ali je zbog broja stranaca bila bolja opcija da ode na pozajmicu. Srećan je u Nišu. Koliko će oni pomoći Radničkom toliko će i Radnički pomoći njima”.

Došli su Meleg i Jirka da pojačaju Nišlije, koje su ovog leta ostale bez okosnice tima koji je prošle sezone osvojio drugo mesto na tabeli. To se odmah otkazalo na rezultat, jer je Radnički ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.
Nišlije su imale kontinutitet, ipak, poput mnogih klubova iz Srbije imaju problem da ih je napustio veliki broj kvalitetnih igrača. Došao im je novi trener, strateg kojeg veoma cenim, ali Krunić nije mogao da primeni sve zamisli u kratkom periodu. Pratili smo utakmice Radničkog u Evropi i navijali za njih, ali su zbog neuigranosti ispali od Flore. Pobeda u prvom kolu nagoveštava da hvataju zamajac i da će se posle ispadanja iz Evrope fokusirati na prvenstvo. Mi ne menjamo našu percepciju i filozofiju i spremamo se maksimalno fokusirani na novi izazov”, istakao je Milojević.

Jasan je cilj Zvezde: odbrana titule. Trka je tek počela, a trener Zvezde očekuje da bude – zanimljiva.
Očekujem zanimljivo prvenstvo, ali je najbolje sačekati kraj prelaznog roka. Pregršt je kvalitetnih igrača koji traže inostrani angažman, a i ekipe zbog budžeta vagaju opcije. Videćemo prvog dana po završetku prelaznog roka. Mislim da će TSC biti prijatno iznenađenje srpskog fudbala, a verujem da će dobrom fudbalu doprineti i bolji tereni. Pozdravljam potez FSS-a da pomogne u sređivanju terena što će doprineti bržem i boljem fudbalu”.

Osvrnuo se Milojević i na tešku povreda Branka Jovičića, koji je završio jesenji deo sezone samo što je počeo.
Sa žaljenjem moram da kažem da ćemo izgubiti Branka na duži period, a sve to mora da ojača nas i njega. Moramo da nadomestimo njegov izostanak, a nadam se da će se on vratiti brže nego što se predviđa i to još jači. Ne volim kada povrede sputaju igrače, ali živort je takav”, konstatovao je Vladan Milojević.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara