Milojević u Minhenu: Ne bojimo se!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 19:08

Od početka juna nam je bio cilj da dođemo ovde, poručio trener Zvezde

Ozbiljnost na licu, mir u očima. Tako je izgledao trener Crvene zvezde Vladan Milojević uoči poslednjeg treninga na Alijanc Areni. Kao što to obično čini, trener crveno-belih je govorio u superlativu o protivnicima, ali je i pred luksuznim svetlima bavarskog zdanja poručio da će se o nečemu pitati i Crvena zvezda.

Na Bajernovoj strani je sve. Kvalitet, iskustvo, domaći teren… Zvezda će šansu tražiti u rasterećenosti, jer prvi put od kada su počeli sezonu, crveno-beli nemaju pritisak moranja. Njihov zadatak je da uživaju na Alijanc Areni i pokušaju da budu dostojni slavnih prethodnika.
Jako smo srećni i zadovoljni. Od početka juna bio nam je cilj da dođemo ovde. Mi smo tim koji je od početka juna radio i trenirao. Kada uđete među 32 najjača tima u Evropi, to je nešto najlepše u fudbalu. Pritisak smo imali u kvalifikacijama, sada toga nemamo“, bile su prve reči Vladana Milojevića.

Izabrane vesti

Uzdah, kratak prekid, tek da u glavi sabere sve kvalitete Bajerna.
Nikoga se ne plašimo. Videćemo zašta će to biti dovoljjno na kraju utakmice…"

Na podsećanja da Bavarci vole da na svom terenu unište rivale, te da je Benfika ovde primila pet golova, a Roma isto nagrabusila, Milojević je imao spreman odgovor.
Nisam davao povod tokom dosadašnjeg rada da se nečega plašim. Ovo je fudbal, utakmica traje 90 minuta. Posle toga život ide dalje. Bajern ima preveliku istoriju, strašan tim. Mi ćemo izaći da damo poslednji atom snage. To je ono što jedino želim da vidim“.

Crvena zvezda će u Minhenu biti značajno oslabljena. Neće biti Milana Rodića, jednog od ključnih igrača u prolazu protiv Jang Bojsa.
Povredio se na meču protiv Inđije, rezulati nisu baš sjajni. Verovali smo da će biti drugačije.  Nemamo druge kadrovske probleme sem Rodića... Imam dosta dobar roster, svaki igrač zaslužuje da bude u prvih 11. Videćemo za koga ćemo se mi opredeliti“, ostao je zakopčan Milojević.

Dodatnu motivaciju aktuelnoj generaciji mogla bi da predstavlja istorijska utakmica iz 1991. godine. Najvažniji fragmenti tog dvoboja. Kao kada Koler bezuspešno  trči za Savićevićem.
Jako volim istoriju, ali istoriju treba ostaviti tamo gde jeste. Dovoljna je motivacija što ste učesnik Lige šampiona. Biće pun stadion i mnogo naših navijača. Lepo je što su nam članovi generacije iz 1991. godine pružili podršku. Mnogo nam to znači", rekao je Milojević.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara