Radost Hulijana Alvareza (©AFP)
Radost Hulijana Alvareza (©AFP)

Milionerima Superklasiko: Alvarez je novo Riverovo čudo, pomračenje uma Markosa Roha (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.10.21. | 23:56

Nekadašnji igrač Mančester junajteda za manje od minut dobio dva žuta kartona i već u 16. minutu ostavio saigrače na cedilu. Mladi napadač doneo tri boda domaćinu - 2:1

Slavi crveno-beli deo Buenos Ajresa. River je vladar argentinske prestonice. Milioneri su pobedili ljutog rivala Boku juniors na Monumentalu sa 2:1 (2:0) u derbiju 14. kola Lige profesional, ostali u igri za titulu, ali i izbacili velikog rivala iz svake priče o odbrani trona.

Milioneri su konačno skinuli prokletstvo Monumetala. Posle skoro 11 godina su dobili velikog rivala na svom bunjištu u prvenstvu. Pre ove velike pobede, River je slavio davnog 16. novembra 2010. godine. Najtrofeniji trener u istoriji Rivera Marselo Galjardo nikada nije osvojio titulu šampiona Gaučosa. Sada hita ka kruni nacionalnog prvaka.

Izabrane vesti

River je će da prenoći na tronu, ali Taljeres Korodoba ima šansu da prestigne velikog rivala ako pobedi Defensu i Hustisiju u gostima. Mladi stručnjak, legenda kluba, Sebastijan Batalja, odlično je zamenio Migela Anhela Rusa na klupi Boke pre dva meseca, ali ovo mu je bio prvi poraz za kormilom slavnog kluba i verovatno oproštaj od borbe za ttulu.

23.00: (3,00) Defensa i Hustisija (3,00) Taljeres Kordoba (2,55)

Tragičar meča bio je Markos Roho. Početkom godine se nekadašnji argentinski repezentativac vratio u Boku iz Mančester junajteda. Već posle 16 minuta morao je u svlačionicu. Samo što je dobio žuti karton, posle auta je grubo startovao na vezistu domaćeg tima Agustina Palavesina. Sudija Rapalini nije imao dileme, dao je i drugi žuti karton iskusnom levom beku.

To je znatno olakšalo posao četi Marsela Galjarda. Krenuo je onda River kao u transu, nošen hukom s tribina. Podsetimo, za ovo kolo argentinske vlasti su dozvolile da se publika vrati na stadione (doduše pola kapaciteta stadiona, ali su domaćini imali veliku podršku s tribina Monumentala).

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

River ima novo čudo, novog asa koji će da zaludi evroske velikane. Ime mu je Hulijan Alvarez. Iskoristio je ove sezone odlazak Kolumbijca Rafaela Santos Borea u Ajntraht iz Frankfurta. Ima samo 21 godinu, a već je superstar u Argentini. Dao je ljutom rivalu dva gola u prvom poluvremenu i bacio na kolena plavo-žute.

Golman Agustin Rosi je bio nemoćan kog prvog gola Rivera (©AFP)Golman Agustin Rosi je bio nemoćan kog prvog gola Rivera (©AFP)

U 25. minutu mladi as je odigrao simultanku s Bokom. Posle nekoliko driblinga odapeo je strelu sa više od 25 metara. Golman gostiju Agustin Rosi je bio loše postavljen, samo je “zaplivao” u mrežu i pojačao utisak kod gola. Tribine su proključale posle 582 dana, koliko je trajala pauza zbog pandemije korone i utakmice koje su se igrala bez navijača.

U finišu prvog poluvremena, Santijago Simon je kao na tacni uposlio Alvareza, a mladi as je sa pet, šest metara samo ćušnuo loptu u mrežu. Rosi je opet bio nemoćan u 43. minuuu. Bio je to sedmi gol mladog asa na 11 utakmica u novoj sezoni Lige profesional. Tada je bilo jasno da timu sa Bombonjere nema spasa, da će da poklekne na Monumentalu posle više od decenije u prvenstvenim utakmicama.

Boka cele sezone ima problem sa realizacijom. Nema više legende kluba Karlosa Teveza, Ramon Abila je otišao u MLS, nema dugo već ni Kolumbijca Sebastijana Vilje. Posle isključenje Roha, Batalja je izveo iz igre kolumbijskog asa Edvina Kardonu i jasno je da bilo da gostima nema spasa na Monumentalu.

Domaćin je kontrolisao igru i rezultat u drugom poluvremenu, mogli su fudbaleri Rivera još do nekog gola, ali neće previše da žale Galjardovi izabranici. U finišu mečla, Boka je iz prvog šuta u okvir gola Franka Armanija uspela da zatrese mrežu domaćina. Strelac je bio Peruanac Karlos Zambrano, ali nije bilo više vremena, Rapalini je odmah svirao kraj. Zambrano je posle kornera bio najviši u skoku, Armani je odbranio udarac, ali mu se ona izmigoljila iz ruku i prešla vazdušnu liniju gola, za konačnij 2:1.

Slavi River pobedu nad mrskim neprijateljem i nastavak trke za titulom. Do kraja sezone velikan s Monumentala sa Taljeresom i možda Lanusom vodiće bitku za najbolji tim u šampionatu Argentine. Podsetimo, prošle godine do krune je stigla Boka.

ARGENTINA 1 – 14. KOLO

Petak

Aldosivi - Union 1:2 (1:1)

/Lopez 15 - Gonzalez 32, 60/

Subota

Lanus - Sentral Kordoba 2:1 (1:1)

/Lopez 15, Malkora 71 - Sekeira 10/

Godoj Kruz - Njuels 2:2 (0:2)

/Oheda 59, 83 - Kapaso 30, Kpaldo 45+2/

Platense - Patronato 0:0

Urakan - Arsenal 1:0 (1:0)

/Kokaro 9/

Atletiko Tukuman - San Lorenco 0:0

Nedelja

Velez - Independijente 3:3 (1:2)

/Lusero 12, Almada 88, Del los Santos 90+3 - S. Romero 13, 31, Kosta 71/

Himnasija La Plata - Sarmijento 0:1 (0:1)

/Tores 45+1pen/

Rosario - Argentinos Juniors 0:1 (0:0)

/Karabahal 48/

River Plejt - Boka Juniors 2:1 (2:0)

/Alvarez 25, 43 - Zambrano 90+4/

Ponedeljak

Rasing - Estudijantes 1:1 (0:0)

/Moreno 47 - Godoj 80/

23.00: (3,00) Defensa i Hustisija (3,00) Taljeres Kordoba (2,55)

Utorak

01.15: (2,50) Kolon (3,10) Banfild (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1River PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara