"Oče naš na nebesima... Izbavi nas od zloga"
"Oče naš na nebesima... Izbavi nas od zloga"

Molitva za Njukasl: Oče nebeski, objasni gazdi da nije sve u lovi... Amin!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.15. | 13:37

Stiven Foster, svešteno lice i navijač Svraka, priključio se buntu pristalica kluba sa Sent Džejms Parka i zahtevu za odlaskom Majka Ešlija

Oče naš na nebesima... Izbavi nas od zlogaOčajničke situacije zahtevaju radikalne mere, a navijači Njukasla već dugo su u ozbiljnoj agoniji. Svrakama preti ispadanje iz Premijer lige, gazda kluba Majk Ešli ne obazire se na zahteve pristalica kluba, pa su u pomoć pozvane i božanske sile?! Otac Stiven Foster, dugogodišnji navijač Njukasla, ponudio se da preuzme ulogu "posrednika" i osmislio je molitvu za klub sa Sent Džejms Parka.

Sad samo zamislite mamurnog navijača Svraka, kako na kolenima kleči u katedrali i izgovara sledeće reči.
"Dragi oče na nebesima, saslušaj našu molitvu. Mesto na Sent Džejms Parku je mesto na kojem želimo da budemo. Pobeda je sjajna. Videti strast, uzbuđenje, veštinu to je ekstaza. Porazi su uvek užasni. Potrebno je vreme za oporavak. Ali sada nas napadaju iznutra", počinje se u Fosterovoj molitvi u kojoj se posebna pažnja skreće na Ešlijevu filozofiju da je stanje na računu bitnije od rezultata.
"Igranje u kupovima nije dozvoljeno. Najbolji igrači se prodaju. Zahteva se mesto na sredini tabeli, suv prosek. Stanje na računu je postalo najvažnije, ali to nije ono što mi želimo. I zato nebeski Oče, otvori našem vlasniku oči i dozvoli u da shvati da nije sve u novu. Da je suština života u porodicama i osećaju pripadnosti. U sreći. Teško stečeni novac trošimo na ulaznica, uvreda je posmatrati taj plaćenički fudbal. Njukasl je naša porodica. Podari nam ono što želimo. Ali ako gazda nije sprema da se promeni ukaži mu da je vreme da ode. Daj nam novog vlasnika ili promeni mentalitet ovog sadašnjeg. tako da oživi naš duh, a ne da ga lomi..."

Izabrane vesti

Na kraju naravno prigodno: "Amin".

Kako je to duhovito primetio jedan engleski portal – Bog nije bio dostupan za komentar.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer liganavijačiMajk EšliEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara