Monako objavio: Pavlović drugi najveći januarski transfer

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.12.19. | 12:23

Mladi štoper predstavljen na zvaničnom sajtu Kneževa

Sve je finiširano još juče, nedostajala je samo vinjeta "zvanično". Evo sada i tog detalja, pa možemo da konstatujemo kako je posao konačno zaključen: Strahinja Pavlović novi je igrač Monaka!

"Fudbalski klub Monako postigao je dogovor s Partizanom o transferu Strahinje Pavlovića tokom nastupajućeg zimskog prelaznog roka. Tim ugovorom predviđena je pozajmica mladog štopera Partizanu do juna 2020. godine", stoji na zvaničnom sajtu kluba iz Kneževine. 

Izabrane vesti

Na sličan način, nedugo zatim, oglasili su se i iz Humske:
"Partizan potvrđuje da je postigao dogovor sa Fudbalskim klubom Monako u vezi transfera Strahinje Pavlovića. Sporazumom je predviđeno da Pavlović ostane u Partizanu kao pozajmljeni igrač Monaka do juna 2020. godine", kazao je generalni direktor crno-belih Miloš Vazura. 

Podsetimo, mladi reprezentativac Srbije juče tokom prepodneva prošao je sve potrebne lekarske preglede, posle čega je stiglo zeleno svetslo da se posao finišira. Pavlović se obavezao na pet i po godina vernosti Monaku, a Partizanu će, kako je ranije najavljeno, pripasti 10.000.000 evra na ime nadoknade. Ta cifra, uz bonuse, mogla bi da poraste na čitavih 13.000.000. 

Kada (ili ako) Strahinja Pavlović odigra više od 20 utakmica za Kneževe, crno-belima će pripasti bonus od 2.000.000 evra. Još 1.000.000 sliće se u kasu kluba iz Humske ako francuski klub naredne sezone obezbedi učešće u Ligi šampiona ili Lige Evrope. Ukratko - lako ostvarivi bonusi. 

Ovim poslom crno-beli su lepo zaradili i to duplo veću sumu novca nego što im se „smešila“ letos, kada su imali praktično završen posao sa Lacijom, koji je odjednom počeo da se izvlači iz dogovora, uz izgovore da Pavlović ima zdravstvene probleme. Ispostavilo se da je to bio manevar Rimljana, ali ispalo je idealno po Partizan. Pored svega toga, Pavlović će ostati još šest meseci u Humskoj 1, da ima još utakmica u nogama, pa će mu i adaptacija na novi klub lakše pasti kada ode u junu, kada svi igrači u borbi za mesto u timu kreću od početka.

Transfer mladog srpskog štopera trenutno je drugi najveći januarski transfer. Više od njega koštao je samo Argentinac Esekijel Palasios, koji je pre dva dana predstavljen kao novi igrač Bajer Leverkuzena. 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara