Teži Savanije (©AFP)
Teži Savanije (©AFP)

Monpelje igra ozbiljan fudbal – Ristić razigravao, Savanije pogađao i srušio Lion

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 22:19

Lion će kukakti na suđenje, sudija Šnider častio Monpelje

Posle Nice, Monpelje je u odloženom meču prvog kola Lige 1 srušio i Lion. U pobedi 2:0 na de la Mosonu asistencijom i sjajnim razigravanjem ekipe učestvovao je i srpski internacionalac Mihajlo Ristić koji igra vrlo kvalitetno na startu sezone. A nekadašnja želja Dečaka Teži Savanije bio je nemilosrdan prema četi Rudija Garsije kojoj je spakovao dva gola – 2:1 (1:0).

Prvih pola sata igre obeležile su dve velike šanse, po jedna na obe strane. U trećem minutu Toko Ekambi nije imao sreće jer ga je zaustavila stativa, sredinom poluvremena Delor iz dva pokušaja nije uspeo da donese prednost ekipi sa de la Mosona. Centarfor gositju je glavom gađao direktno u Lopesa, a onda je domaću publiku naterao na hvatanje za glavu, pošto je postao vlasnik promašaja kola, ako ne i meseca.

Izabrane vesti

A onda je desetak minuta kasnije glavni sudija Frank Šnider odlučio da preuzme ulogu centralne figure susreta. U kaznenom prostoru Dečaka Duboa i Savanije našli su se u skok duelu, koji bi u najboljem slučaju na sredini terena mogao da bude okarakterisan kao prekršaj. Ipak, domaći su dobili penal. Igrač nad kojim je načinjen prekršaj preuzeo je odgovornost, a Entoni Lopes je samo mogao da posmatra kako lopta posle panenke Savanijea ulazi u mrežu.


Međutim glavnom arbitru nije bilo dovoljno to što je poklonio penal timu sa juga Francuske, pa je u nadoknadi prvog dela isključio Auara koji je nosio kapitensku traku. Supertalentovani francuski vezista kojeg traži Arsenal jeste startovao otvorenim đonom, ali niti je bilo namere da se rival povredi, niti je intenzitet prekršaja bio naročito veliki. Utisak je da je Šnider mogao da mu progleda kroz prste.


Sa golom i igračem deficita Lion ipak nije statirao u drugom delu igre, ali ipak je domaćin bio taj koji je duplirao prednost. Ristićeva strela pronašla je Savanijea koji je pojačao golgeterski saldo. U nastavku, Marselo i Andersen su pretili glavom, Depaj u 73. minutu bio blizu pogotka iz slobodnjaka, a gosti su 82. minutu učinili meč zantno zanimljivijim. Sudija Šnider je nakon gledanja snimka isključio Iltona direktnim crvenim kartonom iako je već imao žuti. Penal opravdano dosuđen, a crveni karton ponovo iz kategorije „Može i ne mora“. Međutim mora se pohvaliti primena istog kriterijuma kao u slučaju sa Auarom.

Omlan je pogodio stranu, ali udarac Depaja bio je suviše snažan i precizan, ali ispostavilo se da to nije bilo dovoljno da se izbegne prvi poraz u novoj sezoni Lige 1.






tagovi

Olimpik LionMonpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara