Možda je vreme da Liverpul pokaže moć: Klop krenuo na Barselonu! Može li da sredi lujku iz Francuske?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 09:53

Crveni žele da potroše oko 97.000.000 evra za Usmana Dembelea

Luis Suarez pre četiri, Filipe Kutinjo prošle godine, ideja da u bliskoj budućnosti to bude i Roberto Firmino, međutim, dok čelnici Barselone spremaju napad na joj jednog fudbalera Liverpula lako bi moglo da se desi da im Crveni otmu drugog najplaćenijeg igrača u klupskoj istoriji – Usmana Dembelea.

Francuski krilni vezista neprestano pravi probleme na Nou Kampu. Em kasni na tereninge, em se ponekad iz čista mira na njima ne pojavi, em luta po gradu bez dozvole kluba, ostaje kasno, neretko se i opija, morali s u čelnici katalonskog giganta da angažuju tim ljudi koji bi mu ušao u trag i, za početak, kontrolisao šta jede (obično je to bila brza hraba) iI gde izlazi, a sve bi bilo u redu da na terenu vraća ulog od 115.000.000 evra koliko je plaćen Borusiji iz Dortmunda kao zamena za Nejmara.

Izabrane vesti

Razume se, teško je bilo nadomestiti odlazak Brazilca, međutim, nije se ni bivši fudbaler Rena pretrgao da u tome uspe, zbog čega se poslednjih dana sve glasnije pominje mogućnost da već u januaru napusti Katalonce. Prvi zainteresovan za potpis 21-godišnjeg Dembelea je Jirgen Klop, te engleski mediji uveravaju da je spreman da potroši oko 85.000.000 funti – malo jače od 97.000.000 evra – ne bi li privoleo čelnike Barse da nestašnog fudbalera puste na Enfild roud. Dva su razloga zbog kojih Nemac želi baš Usmana Dembelea. Prvi su njegove brzinske sposobnosti i procena da bi se sjajno uklopio u napadački tim, te rasteretio nekog iz trilinga Mohamed Salah – Sadio Mane – Roberto Firmino. A drugi želja da proširi kadar u napadu na dugo čekanu titulu Premijer lige, koju Liverpul sanja još od 1990, pa mu je u trci sa Mančester Sitijem i Čelsijem, kao glavnim konkurentima, potreban još jedan dodatak.

Ukoliko Barselona pristine na cenu od 97.000.000 evra bio bi to novi klupski rekord Liverpula. Prošle zime stigao je Virdžil van Dajk iz Sautemptona za 79.000.000 evra, a Francuz bi to daleko nadmašio. Kao glavno, nameće se pitanje Barsine želje za poslovanjem. Da je Dembele problematičan jasno je kao dan, a potvrđeno jučerašnjim sastankom nekoliko direktora Blaugrane sa menadžerima mladog Francuza. Mundo deportivo ističe kako im je predočeno da klub ima strpljenja za igrača, ali isto tako da ne može u nedogled da toleriše ispade, bez obzira na talenat. Agenti su se saglasili, obećavši da će Usmana uzeti pod svoje i dovesti u red.

Mada, ako nisu uspeli za godinu i po koliko je u Barseloni…

Tu situaciju pokušaće da iskoristi Jirgen Klop, a ako se zna da je Nemac poznat po prisnom, možda čak i previše labavom, odnosu sa igračima, možda se samom Usmanu Dembeleu ide na Ostrvo. Napokon, možda je i vreme da Liverpul pokaže moć, da kupi igrača Barselone, a ne samo da ih tamo prodaje.

FOTO: Reuters


tagovi

Jirgen KlopUsman Dembele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara