Stojković je blistao protiv Nejmara
Stojković je blistao protiv Nejmara

Mundijalski vidici iz Humske: Nisu pobedili ni Kristijano, ni Mesi, nego tim

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 14:05

I taktika, smatraju u Partizanu

Srbija je učešće završila u prvoj fazi, Francuska osvojila Zlatni globus. I jedno i drugo je manje-više očekivano. Sve ostalo – nije.

Seča favorita u takmičenju po grupama ili na prvoj stepenici eliminacionih borbi na sveže okončanom Mundijalu ne predstavlja iznenađenje za Miroslava Đukića, pošto trener Partizana smatra kako je turnir u Rusiji pokazao da je ekipa iznad svakog pojedinca. Ma kako se zvao.
Videli smo pobedu timske igre nad individualnim kvalitetom. Ekipe Kristijana Ronalda i Lionela Mesija su ispale rano, a dobijaalii su Francuska i Hrvatska, zato što su i jedni i drugi igrali timski. Zato su pravili dobre rezultate i stigli daleko. Bili su takmičari. Trikolori su zasluženo prvi na planeti, ekipno su najviže pokazali“, smatra Đukić.

Izabrane vesti

Vezista crno-belih, Saša Zdjelar smatra da je ovaj Mundijal bio drugačiji od ostalih koje je imao prilike da gleda.
Pokazalo se da su dalje prolazile fizički spremnije i ekipe koja dosta pažnje posvećjuju taktici. A ne Argentina ili Portugal. Finalisti su bili dobri ceo turnir. Francuska jeste bila najbolja, a Hrvatima čestitam na drugom mestu“, sportski će Zdjelar.

TAVAMBA, HVALA

Crno-beli u četvrtak (20.30, TV Arenasport 1) nastavljaju pohod ka Ligi Evrope, ali bez Lenadrea Tavambe, pošto se Kamerunac otisnuo u Saudijsku Arabiju. U Humskoj će ga pamtiti po dobru.
„Za malo vremena je ostavio lep trag na fudbalskomm terenu i van njega. Reč je o igraču koji je bio prvi strelac ekipe prošle sezone, doneo nam je mnogo lepih stvari. Harizmatična je ličnost, odlično prihvaćena u svlačionci. Svi mu zahvaljujemo na sjajnom utisku“, pohvalio je snažnog napadača trener Miroslav Đukić.

FOTO: Action images


tagovi

Mundijal 2018Rusija2018Miroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara