Munje Moure i Traorea, Vertongen u 91. doneo Murinju aspirin za defanzivnu glavobolju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 17:06

Totenhem slavio sa 2:1 na Molinou

Važi Žoze Murinjo za defanzivnog perfekcionistu, ali moraće Temzom dosta vode da proteče pre no što Portugalac uspe da utegne ovaj i ovakav Totenhem. A sa ovakvim rupama u odbrani teško će Pevci uspeti da sačuvaju status kakav su u Premijer ligi imali u poslednjim godinama Maurisija Poketina na mestu šefa. Bez obzira na to što su ih je danas i Fortuna pogledala, pa su na Molinou uspeli da naprave veliki podvig i pogotkom Jana Vertongena u 91. minutu savladaju Vulverhempton sa 2:1, iako je meč 17. kola sasvim lako mogao da ode i u sasvim suprotnom smeru.

Jer gledali smo apsolutno savršen fudbal, pun tempa, sa mnogo šansi, na kraju i sa dva evrogola. Ako ćemo o pozitivnim utiscima onda prosto moramo da počnemo od evrogolova Lukasa Moure iz osmog i Adame Traorea  iz 67. minuta. I jedan i drugi kao da su uoči meča sipali barut u stopala. Totenhemov Brazilac je pride uspeo i da zavrti mozak četvorici fudbalera domaćeg tima koji jedva da su očima mogli da ga uhvate. I taman što smo pomislili da je Moura ostao bez snage i plana munja koju Rui Patrisio ni moga da zaustavi ni sa štitom u rukama.

Izabrane vesti

Međutim, taj jedan pogodak je samo uveo utakmicu u tok koji ove sezone nikako ne odgovara Pevcima. Negde je i logično da sa vođstvom na gostovanju zaigraš obazrivije i probaš da na kontre pečatiraš pobeda. Ali ne kad je odbrana ostarela, zasićena ili prosto: spora.

Serž Orije, koji ni sam nije preveliki odbrambeni genije, u prvom poluvremenu je morao da pokriva i svoj i deo terena za koji je zadužen bio Davinson Sančez. Konstantno je Kolumbijac ispadao iz igre. Traore je Janu Vertongenu vadio dušu na pamuk, Dogo Žota je bacao kompletnu Totenhemovu ekipu u konfuziju. I kao posledica čak deet šuteva Vulverhemptona samo u prvom poluvremenu.

Ali gola nije bilo. Štaviše, mogao je Totenhem da vodi i sa 2:0 da stativa nije spasila domaćina posle udarca Erika Dajera. Međutim, nije moglo tako doveka. Pritisak se samo gomilao, moralo je jednom da pukne. I puklo je u 67. minutu kada je Traore rasporio nebo nad Molinoom udarcem sa 18 metara. Pre toga je Lukas Moura izgubio loptu na protivničkoj polovini terena, sevnula je kontra, Raul Himenez je obavio svoj zadatak, a Traore na 29. utakmici na Molinou postigao svoj prvenac pred domaćom publikom. Nemoćan je tu bio Paolo Gazaniga.

Međutim, kakav god da je Totenhem, sa kakvim god da se problemima Murinjo suočava, ipak to nije tim koji će vam oprostiti toliko promašaja. I to je ona tanka granica koja razdvaja velike od prosečnih. Vulverhemton, uz sav talenat koji ima, još nije tamo. Totenhem je kod Poketina dosegao te visine, a Murinjo na njima lebdi već više od decenije.

Sudijska nadoknada tek je počela, “milion“ ubacivanja i kornera pre toga nisu dale nagradu Vulverhemptonu. Totenhemu je bio dovoljan taj jedan iz 91. minuta. Kristijan Eriksen je uočio da niko ne obraća pažnju na Vertongena, ovaj je briljantno gađao glavom i Totenhem je odneo sva ti boda za London.

Neko će reći nezasluženo. Ali koga to zanima? Bodovi se računaju.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Subota
Liverpul -  Votford 2:0 (1:0)
/Salah 38, 90/

Barnli - Njukasl 1:0 (0:0)
/Vud 58/

Čelsi - Bornmut 0:1 (0:0)
/Gosling 84/

Lester - Norič 1:1 (1:1)
/Krul 38ag - Puki 26/

Šefild Junajted - Aston Vila 2:0 (0:0)
/Flek 50, 73/

Sautempton - Vest Hem 0:1 (0:1)
/Ale 37/

Nedelja
Mančester Junajted - Everton 1:1 (0:1)
/Grinvud 77 - Lindelef 36ag/

Vulverhempton - Totenhem 1:2 (0:1)
/Traore 67ag - Mouara 8, Vertongen 90+1/
17.30: (7,00) Arsenal (4,60) Mančester Siti (1,45)

Ponedeljak
20.45: (2,60) Kristal Palas (3,10) Brajton (2,85)

NAPOMENAKvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara